Profiteroles

Kategori
Kos
Vanskelighetsgrad
Middels
Tid
Over 60 min

Profiteroles, eller franske vannbakkels, er små lekre vannbakkels fylt med vanilje- eller eggekrem som toppes med sjokolade. For en ekstra søt twist kan du også drysse over litt frysetørket bringebær. 

Ingredienser

  • 3 dl melk
  • 4 stk eggeplomme
  • 12 dl sukker
  • 1 ss maisstivelse (maizena)
  • 3 stk gelatinplater

Vannbakkelsdeig:

  • 212 dl vann
  • 125 g smør
  • 125 g hvetemel
  • 4 stk egg

Pynt:

  • 200 g mørk kokesjokolade
  • 2 ss frysetørkede bringebær

Slik gjør du

  1. Ha melk, eggeplomme, sukker og maisstivelse i en kjele. Klipp opp gelatinplater og ha dem i kjelen. Varm opp under omrøring til kremen tykner. Når konsistensen på kremen er som en tykk vaniljesaus, ta den av platen og hell den over i en bolle. Avkjøl.
    Trekk kjelen til side hvis det tykner raskere enn du rekker å røre jevnt, ellers kan kremen «sprekke». Sett kjelen tilbake på platen for å tykne videre til passe konsistens.
  2. Forvarm stekeovn til 200 °C. Bruk over- og undervarme.
  3. Lag vannbakkelsdeig. Kok opp vann og smør i en middels stor kjele.
  4. Tilsett mel og rør kraftig med en tresleiv slik at massen samler seg om sleiven.
  5. Avkjøl massen litt og rør inn ett sammenvispet egg om gangen. Rør godt mellom hvert egg. Deigen skal være så tykk at den holder formen.
  6. Ha røren i en sprøytepose med rund tipp.
  7. Sprøyt ut små vannbakkels på bakepapirkledde stekebrett. Stek vannbakkelsene i ca. 25 minutter til de er gyllne og sprø. Åpne ikke ovnsdøra underveis, da faller kakene lett sammen. Avkjøl kakene på rist.
  8. Ha eggekrem i en sprøytepose med tipp. Sett tippen inn i bunnen av vannbakkelsene og sprøyt inn eggekrem, slik at de blir fylt.
  9. Brekk sjokolade i mindre biter og ha det i en bolle. Sett bollen over en liten kjele med vann på svak varme (vannbad). La stå til sjokoladen har smeltet. Obs! For høy varme gjør at sjokoladen kan klumpe seg.
  10. Rør et par ganger underveis for å sjekke om sjokoladen har begynt å smelte. Ta bollen bort fra kjelen og dypp forsiktig vannbakkelsene nedi.
 

Kommentarer

    For å skrive en kommentar må du være logget inn.