Brokkolisalat med pasta

Kategori
Familien
Vanskelighetsgrad
Middels
Tid
20–40 min

En deilig pastasalat med skikkelig crunch! Lag en brokkolisalat og gjør den enda litt mer mettende med pasta. Vi har også hatt i sprøstekt bacon, druer og deilig pistasjnøtter - NAM!

Ingredienser

4 Porsjoner
  • 250 g makaroni
  • 1 bunt brokkoli
  • 1 stk. rødløk
  • 100 g grønne druer
  • 300 g bacon
  • 1 pk tranebær (á 65 g)
  • 2 ss grovhakkede pistasjnøtter

Dressing:

  • 1,5 dl majones
  • 2 ss sukker
  • 3 ss rødvinseddik
  • 1 ts salt
  • 0,5 ts pepper

Slik gjør du

  1. Kok pasta etter anvisning på pakken i en kjele med lettsaltet vann. Sil av pastavannet når pastaen er kokt, og skyll den raskt i kaldt vann og ha den i en vid stor skål. 
  2. Visp sammen alle ingrediensene til dressingen og smak til med salt og pepper. Tilsett litt vann om dressingen er for tykk.
  3. Del brokkoli i små biter (buketter) og ha dem i skålen med pasta. Bruk stilken også, skrell den og kutt opp i små terninger.
  4. Skjær rødløk i tynne ringer og druer i tynne skiver. Bland med brokkoli.
  5. Stek bacon til det er sprøtt og la det renne av seg på litt kjøkkenpapir. Smuldre baconet grovt med fingrene.
  6. Bland sprøstekt bacon og dressing med de resterende ingrediensene. La gjerne salaten stå kaldt en stund og utvikle smak.
  7. Grovhakk pistasjenøtter og rist dem i en tørr stekepanne til de begynner å få farge. Dryss dem over salaten før servering.

Vi har flere typer brokkolisalat, og anbefaler både brokkolisalat med bacon, brokkolisalat med grillet rødløkblomkål- og brokkolisalat og brokkoli- og blomkålsalat med kremet honningdressing.

Brokkolisalat med pasta

POPULÆRT AKKURAT NÅ

 

Kommentarer

    Se alle kommentarer...

    Kommentarfeltet er stengt fra 1. juli til 9. august pga ferie