skip navigation
matprat logo

Julebord

Julebord er tradisjon, og selv om det blir litt annerledes i år, er det mange som ønsker å samle nære venner til førjulshygge hjemme. Ta forhåndsregler, følg helsemyndighetenes råd, og forbered et deilig julebord – på en trygg måte.

 

10 TIPS TIL Å ARRANGERE ETT TRYGT JULEBORD!

  1. Først av alt: Når du lager mat og serverer, så husk å vaske deg på hendene både før, underveis og etterpå.
  2. Velg en meny og tema for kvelden.  
  3. Når du inviterer, må du følge myndighetenes anbefalinger om antall gjester, og holde deg til det.
  4. Husk å informere gjestene om tema og eventuell kleskode.
  5. Pass på at du har nok bord, stoler, fat, glass, bestikk og servietter og nok avstand mellom stolene. Sørg også for at gjestene holder anbefalt avstand gjennom hele kvelden.
  6. På forhånd kan du merke glass og fat med navn, for å sikre at ingen tar feil.
  7. Sett frem håndsprit så det er lett tilgjengelig ved bordet, og sørg for at alle bruker det før de forsyner seg av maten.
  8. Server gjerne maten direkte på gjestenes fat, så unngår du at alle tar på samme serveringsbestikk.
  9. Vær ekstra oppmerksom på de flatene som gjestene tar på mange ganger i løpet av kvelden, og ta en ekstra vask i løpet av kvelden.

Under har vi laget 4 menyforslag til den festen! 

Drikke til maten

Vi har samlet noen drikketips til julemiddagen. Noe for enhver smak, uansett om du vil ha øl, vin eller alkoholfritt.

Juletapas

Kanskje du heller vil servere tapas på julebordet? Her har du våre favoritter til juletapas.