Her kan du administrere dine samtykker for bruk av cookies/ informasjonskapsler på matprat.no

Følgende cookies brukes på MatPrat

Her finner du teknisk beskrivelse av de ulike typene data vi samler og bruker.

Hopp til hovedinnhold
matprat logo
Ribbe - klassisk julemat

Steke ribbe dagen før

Det er ofte mye om skal gjøres på selveste julaften – og ofte har man har ikke tid eller anledning til å lage all maten på samme dag. Å steke ribba dagen ribba dagen før sparer deg for masse stress, og resultatet blir helt utmerket.

Middagen på julaften regnes av mange som årets viktigste måltid, og både stressnivå og fallhøyde er stort når storfamilien skal samles rundt julebordet. Og på en dag som fra før er i overkant travel, er det godt med alt som er gjort. Potetene kan skrelles og rødkålen kan kokes, men har du tenkt på at ribba også med fordel kan stekes ferdig dagen før dagen? Det eneste du må passe på er å få sprø svor, ellers blir den ikke sprø ved oppvarming.  

Ribbe på fjøl med julestemning

Ikke dekk til ribba 

For å lykkes med dette, må du altså forskyve forberedelsene med å salte og krydre ribba med en dag. Deretter steker du ribba til perfeksjon, etter den metoden du har valgt.

Avkjøl ribba på benken, og ikke dekk den til før den er helt kald. Da unngår du at svoren blir myk og seig. Bruk aller helst matpapir eller et kjøkkenhåndkle om du skal dekke den til etter den er avkjølt. Skjær ribba opp i serveringsstykker når den er kald og la den stå kaldt natten over i en langpanne sammen med medisterkaker og pølser.  Sett langpannen i ovnen i ca. 30 minutter på 200 °C. 

Familieribbe

Finn et kaldt rom 

Mange har ikke nok plass i kjøleskapet til å oppbevare en hel ribbe sammen med all den andre julematen. Plasser den ferdigstekte ribba så kaldt som mulig. Har du et kaldt rom er dette perfekt temperatur for oppbevaring. Dette kan være et soverom, en bod eller i garasjen. Du kan også sette maten ut på en terrasse. Sørg alltid for at maten er godt tildekket slik at det ikke kommer dyr til. Sett for eksempel en kasse opp-ned over langpannen og plasser noe tungt på toppen.

Sist oppdatert: tirsdag 16. november 2021

 

Kommentarer

Ingen har kommentert enda. Bli den første!

    For å skrive en kommentar må du være logget inn.

    Flere yummy ideer til deg!

    Andre ting du kanskje synes er interessant

    version:11.21.1.9668, server:MP-PRD-WEB12 25.06.2024 03:40:13