Her kan du administrere dine samtykker for bruk av cookies/ informasjonskapsler på matprat.no

Følgende cookies brukes på MatPrat

Her finner du teknisk beskrivelse av de ulike typene data vi samler og bruker.

Hopp til hovedinnhold
matprat logo
Enkel kyllingramen

Ramen er ikke bare ramen

Ramen, en favoritt comfort food i hele verden! Suppen tilberedes på ulike måter i forskjellige distrikter i Japan, og har varierende sammensetning av kraft, nudler og topping. Så, hva skiller de egentlig fra hverandre? Og hva skal du velge?

Varianter av ramen

Det finnes uendelige varianter av den deilige nudelsuppen på restauranter i hele verden. Den store etterspørselen har neppe gjort det lettere å få oversikt over de ulike begrepene, og ikke minst smaksvariantene. Derfor har vi laget en oversikt over noen av de mest kjente.

Det er (minst) fire "hovedvarianter" av ramen, og skilles etter hvilken kraft som brukes i retten. Navnene er: Shōyu, Shio, Miso og Tonkotsu.

Shōyu ramen: Den «originale», og eldste varianten, av ramen. Lages på en soyabasert kraft (shoya betyr soyasaus), og smaksettes med mirin, svin- eller kyllingkraft og riseddik. Den mest vanlige toppingen er soyamarinerte egg, fermenterte bambusskudd, mais og spirer.

Shio ramen: En klar, men kraftig suppe krydret med shio. Shio betyr salt, som er basen for denne ramenvarianten. Den kan også inneholde elementer fra andre varianter, men den salte kraften ligger til grunn.

Miso ramen: En fyldig variant, hvor miso (fermentert soyabønnepasta) brukes som smakstilsetning. Miso bidrar med sødme, salt og velsmakende toner til retten. Serveres ofte med Chashu (japansk stekt svinekjøtt) eller kjøttdeig av svin, soyamarinerte egg, hvitløk, ingefær, mais og smør.

Tonkotsu ramen: En populær ramen-variant med en kraftig, hvit og «tåkete» kotteri-kraft, krydret med shio (salt) eller shoyu (soyasaus). Serveres ofte med tynne nudler, og toppes med Chashu (japansk stekt svinekjøtt), løk, bambusskudd, sopp og syltet ingefær.

Rask og digg nudelsuppe

En rask og digg nudelsuppe, når du trenger en jukseramen på 1-2-3!

Oppskrift på ramen

Hjemmelaget ramen tar tid, og kan være utfordrende å få til skikkelig. Skal du lage autentisk ramen, må du beregne god tid, og det krever gjerne en liten innsats for å få tak i de rette ingrediensene. Heldigvis kan du jukse litt, og gå for raskere varianter med litt enklere fremgangsmåter (selv om det muligens vil få purister til å riste lit på hodet...).

Lær mer om de tre komponentene i ramen; kraft, nudler og tilbehør!

Ramen med svineribbe

En digg nudelsuppe servert med ribbe. Kraften som kokes sammen med svineknoker og asiatiske krydder, blir et fundament til en utsøkt ramen. Full oppskrift får du her.

Ramen med ribbe

Enkel kyllingramen

Dette er en rask og enkel variant der du bruker ferdig kyllingkraft, smakssatt med blant annet chili, hvitløk, anis og misopaste. Serveres med nudler, kokte egg, skiver av saftig kyllingkjøtt, sprø grønnsaker og frisk koriander. Full oppskrift på kyllingramen får du her!

Enkel kyllingramen

Podcast-episode:

 

Kommentarer

Ingen har kommentert enda. Bli den første!

    For å skrive en kommentar må du være logget inn.

    version:11.21.1.9668, server:MP-PRD-WEB14 22.06.2024 11:01:07