Her kan du administrere dine samtykker for bruk av cookies/ informasjonskapsler på matprat.no

Følgende cookies brukes på MatPrat

Her finner du teknisk beskrivelse av de ulike typene data vi samler og bruker.

Hopp til hovedinnhold
matprat logo
Karse i eggeskall

Påskeaktiviteter for store og små

For de fleste har de siste ukene vært tøffe, og vi trenger å slappe av og kose oss litt i påskeferien. Her er noen hyggelige og enkle aktiviteter som vil gi påskestemning til store og små.

Pinnebrød på tur

Pinnebrød er super bålmat som barna klarer å lage selv. Med ferdig deig i sekken, kan alle steke sitt eget brød over bålet. Oppskriften på deigen er enkel, så den kan også barna være med å lage. Husk å ikke lage for store og tjukke brød - da blir de lett rå inni. Deigen kan også klappes ut til flate brød og stekes i panne eller på steinhelle. Husk å sjekk med din kommune for regler for opptenning av bål.

Pinnebrød på bålet

Egge-challenge

Hvordan slippe et egg fra fra 2,5m høyde uten at det knuser når det treffer bakken? Er det mulig? Du kan bare bruke ett egg. Kanskje kan dere utfordre familien eller naboen til en liten konkurranse? Hva slags kreative forslag kommer opp, og hvilket lag vinner? Om du ikke har flere i familien som vil være med, er denne super digital aktivitet. Dette er en et eksperiment som vi anbefaler at du gjøre utendørs.

Hvem gjetter ingrediensen?

Her trenger du bare fantasien og det du har på kjøkkenet. Finn frem 5 ingredienser fra kjøleskap og skuffer, sett bind på barnas øyne og la dem gjette.

Dekorer egg sammen

Dette er en veldig koselig familieaktivitet, og her er det ingen konkurranse og mange nivåer. Dere kommer langt med tusj eller vannmaling. I lenken under kan du lese hvordan du blåser ut eggene og hva du kan bake av innholdet.

Vil du avansere litt kan du farge eggene på en enkel og naturlig måte ved å putte egg i farget vann.  Vil du marmorere eggene, eller dekorerer de med tørkede blomster og glansbilder finner du det og flere dekoreringsstips her.

Så karse i eggeskall

Karse smaker veldig godt på brødskiva, og er veldig lett å lage selv hjemme. Har du tomme rene eggeskall kan du plante karsen i det, alternativt i en avklippet melkekartong. Du trenger bare bomull og karsefrø fra butikken, eventuelt også egg, resten har du hjemme. De spirer fort etter noen dager i vinduskarmen og er koselig å følge på med på. Fremgangsmåten finner du her.

Karse i eggeskall

Påskequiz om egg

Hvem i familien kan mest om egg? Påsken er høysesong for quiz – og ikke minst eggets høytid. Her har vi samlet 15 spørsmål om egg som hele familien kan prøve seg på. Ta quizen og se hva du kan!

Hjemmelaget påskegodis

Påskegodisen til påskeegget lager du enkelt selv. Sammen med barna er både sjokoladeboller og marspipanstenger med kakestrøssel en aktivitet som ikke krever mye men som gir mye kos.

Marsipanstenger til påske

Påskeeggjakt

Nå som vi ikke kan treffe andre og må holde oss hjemme, er det koselig å gjøre lit ekstra ut av påskeeggene til barna. Disse aktivitetene kan gjøres både ute og inne, med og uten hage.

Til en påskeeggjakt trenger du bare være god på å gjemme ting, og lage ledetråder.

Ledetråd kan være et kart over leiligheten og med steder man må innom for å finne neste ledetråd. Det kan være så enkelt som en lapp «se inni der vi vasker klær» så finner man neste ledetråd i vaskemaskinen, der står det «let i skuffen med sokker». Utendørs kan du også gjemme lappene, eller leke en god gammeldags «tampen brenner». 

En annen type ledetråd er at du fester enden på et garnnøste der du har gjemt eggene, og så tar det en skikkelig rundtur i hjemmet eller i hagen og trekker garnet der du kommer til. De små eggjakterne må nøste opp til de finner skatten.

Påskerebus

Klipp i gamle aviser eller blader, lim eller teip utklippene på ark og lag enkle spørsmål til bildene. Her kan også barna lage oppgaver til voksne. Nummerer oppgavene og så må de løses en etter en til man finner eggene ved siste post.

Oppgavene kan man henge rundt i hjemmet, legge under små steiner i marka, henge i busker rundt hagen eller rundt blokka. 

Sist oppdatert: mandag 30. mars 2020

 

Kommentarer

Ingen har kommentert enda. Bli den første!

    For å skrive en kommentar må du være logget inn.

    Flere yummy ideer til deg!

    Andre ting du kanskje synes er interessant

    version:11.21.1.8745, server:MP-PRD-WEB15 20.05.2024 08:26:05