Her kan du administrere dine samtykker for bruk av cookies/ informasjonskapsler på matprat.no

Følgende cookies brukes på MatPrat

Her finner du teknisk beskrivelse av de ulike typene data vi samler og bruker.

Hopp til hovedinnhold
matprat logo
Ferske vårruller med kylling alternativ 2

Sunne tips for det nye året

Mange av oss tenker at det å ha et sunt kosthold og en sunn livsstil - det er et prosjekt. Et prosjekt du går inn for med godt mot! Her finnes det både gode løsninger og fallgruver. Vår ernæringsrådgiver gir deg sine beste og sunneste tips for det nye året!

Huskeregel nr. 1 - Gjør det enkelt!

Det er mange nyttårsforsett som går i vasken i løpet av januar. Ved å gjøre kostholdsendringer eller livsstilsendringer til et stort prosjekt kan det føre til at oppgaven blir for omfattende, for komplisert og vanskelig, sier Malén Gudbrandsgard, Ernæringsrådgiver i MatPrat. 

Erfaringsmessig er det derfor lett for mange å utsette oppstart av endring til neste uke, men Gudbrandsgard har noen enkle råd som kan være til hjelp.

- Gjør det enkelt! Husk at små grep over tid har noe å si. Det er de små positive endringene, som over tid gjennspeiler seg i helsen, humøret og hverdagens gjøremål, tipser ernæringsrådgiveren. De grepene du tar nå kan du ha glede av hele året - Og alt hjelper, sier Gudbrandsgard. 

Malén Gudbrandsgard

Ernæringsfaglig rådgiver, MatPrat - Malén Gudbrandsgard

Det finnes ingen fasit

Mange opplever kosthold som vanskelig, men her er det ingen fasit, presiserer Gudbrandsgard. Det som fungerer for deg, fungerer nødvendigvis ikke for noen andre.

Det handler om å finne de rådene som passer for deg, og som DU motiveres av å gjennomføre. Husk at vi i MatPrat er her for å hjelpe deg litt på veien, motiverer Gudbrandsgard.

Oppmerksomhet

Det er viktig å være oppmerksom på det du spiser til frokost, lunsj, middag og kvelds. Men også hva du småspiser mellom måltidene. En sjokolade her og en kjeks der utgjør mye i løpet av et år. Ved å bli mer bevisst på hva du spiser igjennom en hel dag eller en hel uke, er det enklere å vite hvor du skal ta grep - og enklere å spise litt sunnere. 

Ikke vær for streng

Unngå å ha en liste over "ja-mat" og "nei-mat". Ingen mat er farlig å spise eller bør unngås helt. Du trenger heller ikke være så streng med deg selv, sier ernæringsrådgiveren.

Det er lov å kose seg uansett hvilken dag det er i uken bare det ikke blir hver dag, hele året. Alt handler om moderasjon og variasjon. Holder du den ekstra kosen til helgene vil det også smake ekstra godt - siden du ikke spiser det hver dag, oppsummerer Gudbrandsgard.

Blir du ekstra fysen kan du prøve ut noen sunne snacks

Sunne snacks x 3

Sunn snacks

Våre tips for å hjelpe deg litt på veien:

Sist oppdatert: søndag 15. januar 2023

 

Kommentarer

Ingen har kommentert enda. Bli den første!

    For å skrive en kommentar må du være logget inn.

    Andre ting du kanskje synes er interessant

    version:11.21.1.9167, server:MP-PRD-WEB14 30.05.2024 09:50:31