Lagre

Ingredienser

  • 4 dl husholdningssaft
  • 3 dl vann
  • 1 ss potetmel
  • 2 ss vann , til å blande sammen med potetmelet
Del

Rød saus

(0)
Tid
Under 20 min
Vanskelighetsgrad
Enkel

Hjemmelaget rød saus er det perfekte følget til blant annet risgrøt, semulepudding eller fløterand. I stedet for husholdningssaft kan du også bruke kirsebærsaft, bringebærsaft, ripssaft eller solbærsaft.

Tid
Under 20 min
Vanskelighetsgrad
Enkel
Lagre

Ingredienser

  • 4 dl husholdningssaft
  • 3 dl vann
  • 1 ss potetmel
  • 2 ss vann , til å blande sammen med potetmelet

Slik gjør du

  1. Kok opp saft og vann i en kjele.
  2. Rør potetmel ut i kaldt vann slik at du får en fin jevning uten klumper og hell potetmeljevningen over i kjelen i en tynn stråle, samtidig som du rører rundt.
  3. Trekk så kjelen til sides, da sausen kan bli grå og seig hvis den blir stående og koke. Hell sausen over i en skål eller mugge og avkjøl helt.

Del

Vurder oppskriften

Din vurdering

Vil du ombestemme deg? Gi en ny vurdering!

 

Kommentarer

    Se alle kommentarer...

    For å skrive en kommentar må du være logget inn.

    Flere yummy ideer til deg!

    Andre ting du kanskje synes er interessant