Julebitter

Kategori
Tradisjon
Vanskelighetsgrad
Middels
Tid
Over 60 min

I Norge har vi lange tradisjoner med å drikke julebitter ved siden av julematen. Vi gjør det fordi alkoholen nøytraliserer fettet i munnen, og for å komplettere med gode kryddersmaker vi forbinder med jul. Prøv å krydre ditt eget brennevin du og da vel!  

Ingredienser

  • 1 stk. vaniljestang
  • 15 stk. mandler
  • 3 stk. hel kardemomme
  • 6 stk. hel nellik
  • 10 stk. hel pepper
  • 15 stk. frø fra hel allehånde
  • 1 stk. hel muskatnøtt
  • 7,5 dl vodka (40 %)

Slik gjør du

  1. Del vaniljestang i to på langs, og legg den sammen med mandler og øvrige krydder på en flaske eller i et sylteglass.
  2. Hell på brennevin og sett på kork eller lokk. Sett flasken eller glasset på et mørkt sted.
Bruk gjerne en trakt om du lager drammen på flaske.
  1. Sil drammen etter 3-4 dagers uttrekk, men smak gjerne på den allerede etter to dager. Har drammen fått nok smak kan den siles og helles over på rene flasker.
Lagre drammen mørkt og i tett flaske, den kan tjene på å bli lagret en stund før den skal nytes. Noen foretrekker faktisk å lagre den i flere år.

POPULÆRT AKKURAT NÅ

 

Kommentarer

    Se alle kommentarer...

    Pga ferie er kommentarfeltet stengt i juli.