Her kan du administrere dine samtykker for bruk av cookies/ informasjonskapsler på matprat.no

Følgende cookies brukes på MatPrat

Her finner du teknisk beskrivelse av de ulike typene data vi samler og bruker.

Hopp til hovedinnhold
matprat logo
Julebitter_ny.jpg

Julebitter

Ingredienser

  • 1 stk. vaniljestang
  • 15 stk. mandler
  • 3 stk. hel kardemomme
  • 6 stk. hel nellik
  • 10 stk. hel pepper
  • 15 stk. frø fra hel allehånde
  • 1 stk. hel muskatnøtt
  • 7,5 dl vodka (40 %)
Del

Oppskriftsintroduksjon

kommentarer (0)
Tid
Over 60 min
Vanskelighetsgrad
Middels

I Norge har vi lange tradisjoner med å drikke julebitter ved siden av julematen. Vi gjør det fordi alkoholen nøytraliserer fettet i munnen, og for å komplettere med gode kryddersmaker vi forbinder med jul. Prøv å krydre ditt eget brennevin du og da vel!  

Tid
Over 60 min
Vanskelighetsgrad
Middels

Ingredienser

  • 1 stk. vaniljestang
  • 15 stk. mandler
  • 3 stk. hel kardemomme
  • 6 stk. hel nellik
  • 10 stk. hel pepper
  • 15 stk. frø fra hel allehånde
  • 1 stk. hel muskatnøtt
  • 7,5 dl vodka (40 %)

Slik gjør du

trinn du kan merke av
Bruk gjerne en trakt om du lager drammen på flaske.
Lagre drammen mørkt og i tett flaske, den kan tjene på å bli lagret en stund før den skal nytes. Noen foretrekker faktisk å lagre den i flere år.

Del

Vurder oppskriften

Din vurdering

Vil du ombestemme deg? Gi en ny vurdering!

 

Kommentarer

Ingen har kommentert enda. Bli den første!

    For å skrive en kommentar må du være logget inn.

    Flere yummy ideer til deg!

    Andre ting du kanskje synes er interessant

    version:11.21.1.8570, server:MP-PRD-WEB11 14.04.2024 16:47:21