Her kan du administrere dine samtykker for bruk av cookies/ informasjonskapsler på matprat.no

Følgende cookies brukes på MatPrat

Her finner du teknisk beskrivelse av de ulike typene data vi samler og bruker.

Hopp til hovedinnhold
matprat logo
Eggelikør_ny.jpg

Eggelikør

Ingredienser

porsjoner

Gir ca. 1,2 liter

  • 0,5 l helmelk
  • 300 g sukker
  • 5 stk. eggeplomme
  • 1 ss vaniljesukker
  • 0,5 l sprit (60 %)
Del

Oppskriftsintroduksjon

kommentarer (41)
Tid
20–40 min
Vanskelighetsgrad
Middels

Det er gøy å lage sin egen eggelikør. Fyll den gjerne på fine flasker og gi bort i vertinnegave, til jul eller andre anledninger.

Tid
20–40 min
Vanskelighetsgrad
Middels

Ingredienser

porsjoner

Gir ca. 1,2 liter

  • 0,5 l helmelk
  • 300 g sukker
  • 5 stk. eggeplomme
  • 1 ss vaniljesukker
  • 0,5 l sprit (60 %)

Slik gjør du

trinn du kan merke av
Eggelikøren er holdbar minst 1 måned i kjøleskap. Den kan imidlertid skille seg i ulike lag når den står lenge. Snu derfor flasken på hodet et par ganger før servering.
Serveringstips
  • Hell eggelikør over iskrem eller bland den inn i hjemmelaget isparfait.
  • Hell eggelikør over lune multer eller andre bær. Likøren kan også blandes med pisket krem så den blir mildere.
  • Bruk eggelikør som fyll i hjemmelaget sjokoladekonfekt. Eller unn deg et glass eggelikør til kaffen og småkakene.

Kaffelikør: 
Bland eggelikøren med 2-3 dl sterk kaffe eller espresso.

Del

Vurder oppskriften

Din vurdering

Vil du ombestemme deg? Gi en ny vurdering!

 

Kommentarer

Ingen har kommentert enda. Bli den første!

    Kommentarfeltet er stengt i sommerferien! Vi åpner igjen 5. august. GOD SOMMER!

    Flere yummy ideer til deg!

    Andre ting du kanskje synes er interessant

    version:11.21.1.9981, server:MP-PRD-WEB11 24.07.2024 20:41:11