Hopp til hovedinnhold
matprat logo
Én deig - sju slag

En deig - sju slag

Ingredienser

1  porsjoner

Ca. 100 kaker.

Grunndeig

  • 750 g smør
  • 1 kg hvetemel
  • 330 g melis

Grunndeig tilsatt egg:

  • 0,5 porsjon grunndeig
  • 2 stk. egg
  • 1 ts vaniljesukker

Sjakkruter:

  • 0,33 porsjon grunndeig
  • 0,5 ts vaniljesukker
  • 1 ss kakaopulver

Stjernekaker:

  • 0,33 porsjon grunndeig
  • glasur av ca. 2 dl melis
  • ca. 1 dl røde og grønne non stop sjokolade

Tyske skiver:

  • 0,33 porsjon grunndeig
  • 1 stk. eggeplomme
  • 3 dråper mandelessens
  • 50 g finhakkede mandler

Smørkranser:

  • 0,25 porsjon grunndeig med egg
  • ca. 0,5 stk. egg til pensling

Fylte riflekjeks:

  • 50 g kokosfett (delfiafett)
  • 50 g mørk kokesjokolade
  • 1 stk. egg
  • ca. 4 ss melis

Syltetøyhjerter:

  • 0,25 porsjon grunndeig med egg
  • 100 g ripsgelé eller tykt bringebærsyltetøy

Månekjeks:

  • 0,25 porsjon grunndeig med egg
  • 1 ts anisfrø
  • revet sitronskall fra 0,5 stk. sitron
  • glasur av ca. 2 dl melis

Oppskriftsintroduksjon

Tid
Over 60 min
Vanskelighetsgrad
Enkel

Sjakkruter, tyske skiver, stjernekaker, smørkranser, syltetøyhjerter, fylte riflekjeks og månekjeks. Med denne oppskriften kan du lage alle syv slagene med kun en kakedeig! 

Tid
Over 60 min
Vanskelighetsgrad
Enkel

Ingredienser

1  porsjoner

Ca. 100 kaker.

Grunndeig

  • 750 g smør
  • 1 kg hvetemel
  • 330 g melis

Grunndeig tilsatt egg:

  • 0,5 porsjon grunndeig
  • 2 stk. egg
  • 1 ts vaniljesukker

Sjakkruter:

  • 0,33 porsjon grunndeig
  • 0,5 ts vaniljesukker
  • 1 ss kakaopulver

Stjernekaker:

  • 0,33 porsjon grunndeig
  • glasur av ca. 2 dl melis
  • ca. 1 dl røde og grønne non stop sjokolade

Tyske skiver:

  • 0,33 porsjon grunndeig
  • 1 stk. eggeplomme
  • 3 dråper mandelessens
  • 50 g finhakkede mandler

Smørkranser:

  • 0,25 porsjon grunndeig med egg
  • ca. 0,5 stk. egg til pensling

Fylte riflekjeks:

  • 50 g kokosfett (delfiafett)
  • 50 g mørk kokesjokolade
  • 1 stk. egg
  • ca. 4 ss melis

Syltetøyhjerter:

  • 0,25 porsjon grunndeig med egg
  • 100 g ripsgelé eller tykt bringebærsyltetøy

Månekjeks:

  • 0,25 porsjon grunndeig med egg
  • 1 ts anisfrø
  • revet sitronskall fra 0,5 stk. sitron
  • glasur av ca. 2 dl melis

Slik gjør du

trinn du kan merke av

Tips: Her foreslår vi 7 slag kaker, men det går fint an å velge færre. Husk å justere tilsetning av smaksingredienser tilsvarende endring av deigmengden. 

Sjakkruter:

Stjernekaker:

Tyske skiver:

Smørkranser:

Fylte riflekjeks:

Syltetøyhjerter:

Månekjeks:

Oppskriften på en deig sju slag er fra Opplysningskontoret for brød og korn

 

Kommentarer

Ingen har kommentert enda. Bli den første!

    For å skrive en kommentar må du være logget inn.

    Flere yummy ideer til deg!

    Andre ting du kanskje synes er interessant

    version:11.21.1.14675, server:MP-PRD-WEB11 24.06.2025 08:47:50