Vannmelonpizza

Kategori
Sunn
Vanskelighetsgrad
Enkel
Tid
Under 20 min

En sprek variant av melon og spekeskinke! Lag en vannmelonpizza til deg selv og en du er glad i. Perfekt kosemat når man har lyst på noe søtt og salt. 

Ingredienser

  • 1 skive stor vannmelon
  • 4 stk grønn frisk asparges
  • 6 skiver spekeskinke
  • oliven
  • 2 ss cashewnøtter
  • 20 g spiselige blomster og blader
  • 1 ss olivenolje
  • 14 ts kvernet pepper
Vis næringsinnhold
Energi
243kcal
Fett
18g
Protein
10,7g
Karbohydrater
8,5g
Jern
1,9mg

Beregnet per porsjon basert på oppskriften. Næringsinnholdet vil variere med størrelsen på porsjon og valgt tilbehør.

Slik gjør du

  1. Skjær av de nederste 2 cm av aspargesen. Er aspargesene tykke og har en treaktig konsistens i bunnen bør de skrelles fra midten og ned med en rotskreller.
  2. Kok asparges i lettsalatet vann 2-3 minutter, avhengig av tykkelsen. Avkjøl aspargesen raskt i kaldt vann, dette stopper kokeprosessen og bevarer den fine grønnfargen.
  3. Rist cashewnøtter i en tørr stekepanne til de får en gyllen og fin farge. Avkjøl og grovhakk dem.
  4. Legg vannmelonskiven på et serveringsfat og del opp i «pizzastykker». Legg spekeskinke, asparges og oliven på pizzastykkene. Pynt med spiselige blomster. Dryss over grovhakkede cashewnøtter, drypp over litt olje og krydre med grovkvernet pepper til slutt. 
 

Kommentarer

    For å skrive en kommentar må du være logget inn.