Ertesuppe med grønn curry

Tid
Under 20 min
Vanskelighetsgrad
Enkel

En skikkelig grønn ertesuppe med masse smak! Grønn curry, kokosmelk og koriander gir et hint av det asiatiske kjøkken. Server den enten som en hverdagsmiddag, eller som forrett i en gjestemiddag. 

Ingredienser

4  porsjoner

Ertesuppe:

  • 1 stk. løk
  • 2 båter hvitløk
  • 1 stk. brokkoli (á ca. 400 g)
  • 1 ss nøytral olje til steking
  • ca. 2 ss grønn curry paste
  • ca. 6 dl grønnsakbuljong (utblandet)
  • 1 pk frosne erter (á 400 g)
  • 1 boks lett kokosmelk (á 400 g)
  • eventuelt saft av 0,25 stk. lime

Topping:

  • 4 ss lettrømme , eventuelt et vegansk alternativ
  • 2 ss kokosflak
  • 2 ts svarte sesamfrø
  • 4 stilker frisk koriander

Slik gjør du

Server gjerne suppen med litt godt brød.

bar