Hopp til hovedinnhold
matprat logo
Teriyakisaus

Hjemmelaget teriyakisaus

Ingredienser

porsjoner
  • 5 ss brunt sukker
  • 1 dl soyasaus
  • 3 båter finhakket hvitløk
  • 1 bit "tommelfinger-stor", revet frisk ingefær
  • 4 ss worchestershiresaus
  • 2 ss eplecidereddik
  • 3 dl vann
  • 2 ts maisenna
Næringsinnhold

Oppskriften er automatisk næringsberegnet per porsjon. I tilfeller hvor vi har oppgitt én porsjon for eksempelvis en brøddeig eller en gjærdeig til som skal brukes til alt fra kringle til boller, så må du dele tallene på antall enheter som blir spist for å få næringsinnhold per brødskive, bolle eller kringlebit. Tallene er et anslag basert på offentlig tilgjengelig informasjon om næringsinnhold i ulike matvarer. Næringsinnholdet viser til ingrediensene i oppskriften, og er ikke beregnet ut fra ferdig rett.

per porsjon
Navn på næringsstoffet antall
Energi 66 kcal
Fett 0 g
Protein 1 g
Karbohydrater 16 g

Oppskriftsintroduksjon

kommentarer (2)
Tid
Under 20 min
Vanskelighetsgrad
Enkel

Lag din egen teriyakisaus av ingredienser fra kjøkkenskapet. Teriyakisausen brukes som marinade eller grillsaus på kylling, svin og storfe.

Tid
Under 20 min
Vanskelighetsgrad
Enkel

Ingredienser

porsjoner
  • 5 ss brunt sukker
  • 1 dl soyasaus
  • 3 båter finhakket hvitløk
  • 1 bit "tommelfinger-stor", revet frisk ingefær
  • 4 ss worchestershiresaus
  • 2 ss eplecidereddik
  • 3 dl vann
  • 2 ts maisenna
Næringsinnhold

Oppskriften er automatisk næringsberegnet per porsjon. I tilfeller hvor vi har oppgitt én porsjon for eksempelvis en brøddeig eller en gjærdeig til som skal brukes til alt fra kringle til boller, så må du dele tallene på antall enheter som blir spist for å få næringsinnhold per brødskive, bolle eller kringlebit. Tallene er et anslag basert på offentlig tilgjengelig informasjon om næringsinnhold i ulike matvarer. Næringsinnholdet viser til ingrediensene i oppskriften, og er ikke beregnet ut fra ferdig rett.

per porsjon
Navn på næringsstoffet antall
Energi 66 kcal
Fett 0 g
Protein 1 g
Karbohydrater 16 g

Slik gjør du

  1. Visp alle ingrediensene sammen i en liten kjele. Kok opp under stadig visping. Tilsett mer vann om du synes sausen blir for tykk. 
Sausen har lang holdbarhet og kan oppbevares kaldt i kjøleskapet i minst en måned.

Vurder oppskriften

Din vurdering

Vil du ombestemme deg? Gi en ny vurdering!

 

Kommentarer

Ingen har kommentert enda. Bli den første!

    For å skrive en kommentar må du være logget inn.

    Flere yummy ideer til deg!

    Andre ting du kanskje synes er interessant

    version:11.21.1.12428, server:MP-PRD-WEB15 14.12.2024 07:52:57