Her kan du administrere dine samtykker for bruk av cookies/ informasjonskapsler på matprat.no

Følgende cookies brukes på MatPrat

Her finner du tekniske beskrivelser av de forskjellige informasjonskapslene vi bruker.

Hopp til hovedinnhold
matprat logo
Sitronkake

Saftig sitronkake

Ingredienser

1  porsjoner
  • 300 g smør
  • 3 dl sukker
  • 5 stk. egg
  • 1,5 ts bakepulver
  • 6 dl hvetemel
  • 1 ts smør , til smøring av form
  • saft og revet skall av 1 stk. sitron

Sitronsirup, til dynking av varm kake:

  • 1 dl sitronsaft
  • 1 dl sukker

Glasur:

  • 3,5 dl melis
  • 2 ss sitronsaft , eller melk
  • 1 ss gresk yoghurt
Del

Oppskriftsintroduksjon

kommentarer (6)
Tid
Over 60 min
Vanskelighetsgrad
Enkel

Kos deg med denne gode formkaken med frisk og deilig smak av sitron! Kaken dynkes i en aromatisk sitronsirup som garanterer deg en skikkelig saftig kake. Topp med en frisk og tykk glasur, så har du den perfekte kaken til kaffen. 1 porsjon av denne oppskriften gir nok til å lage 2 stk 1-litersformer, men du kan også lage kaken i en springform på 22 cm i diameter eller i en langpanne.

Tid
Over 60 min
Vanskelighetsgrad
Enkel

Ingredienser

1  porsjoner
  • 300 g smør
  • 3 dl sukker
  • 5 stk. egg
  • 1,5 ts bakepulver
  • 6 dl hvetemel
  • 1 ts smør , til smøring av form
  • saft og revet skall av 1 stk. sitron

Sitronsirup, til dynking av varm kake:

  • 1 dl sitronsaft
  • 1 dl sukker

Glasur:

  • 3,5 dl melis
  • 2 ss sitronsaft , eller melk
  • 1 ss gresk yoghurt

Slik gjør du

trinn du kan merke av

Sitronkake

Kaken har god holdbarhet og kan oppbevares i folie i kjøleskapet. La den få romtemperatur før servering – da blir den mykere. Den kan også fint fryses.

Del

Vurder oppskriften

Din vurdering

Vil du ombestemme deg? Gi en ny vurdering!

 

Kommentarer

Ingen har kommentert enda. Bli den første!

    For å skrive en kommentar må du være logget inn.

    Flere yummy ideer til deg!

    Andre ting du kanskje synes er interessant

    version:11.21.1.7088, server:MP-PRD-WEB11 03.12.2023 18:22:16