Ingredienser

1  porsjoner
  • 300 g smør
  • 3 dl sukker
  • 5 stk. egg
  • 1,5 ts bakepulver
  • 6 dl hvetemel
  • 1 ts smør , til smøring av form
  • saft og revet skall av 1 stk. sitron

Sitronsirup, til dynking av varm kake:

  • 1 dl sitronsaft
  • 1 dl sukker

Glasur:

  • 3,5 dl melis
  • 2 ss sitronsaft , eller melk
  • 1 ss gresk yoghurt
Del

Saftig sitronkake

(2)
Tid
Over 60 min
Vanskelighetsgrad
Enkel

Kos deg med denne gode formkaken med frisk og deilig smak av sitron! Kaken dynkes i en aromatisk sitronsirup som garanterer deg en skikkelig saftig kake. Topp med en frisk og tykk glasur, så har du den perfekte kaken til kaffen. 1 porsjon av denne oppskriften gir nok til å lage 2 stk 1-litersformer, men du kan også lage kaken i en springform på 22 cm i diameter eller i en langpanne.

Tid
Over 60 min
Vanskelighetsgrad
Enkel

Ingredienser

1  porsjoner
  • 300 g smør
  • 3 dl sukker
  • 5 stk. egg
  • 1,5 ts bakepulver
  • 6 dl hvetemel
  • 1 ts smør , til smøring av form
  • saft og revet skall av 1 stk. sitron

Sitronsirup, til dynking av varm kake:

  • 1 dl sitronsaft
  • 1 dl sukker

Glasur:

  • 3,5 dl melis
  • 2 ss sitronsaft , eller melk
  • 1 ss gresk yoghurt

Slik gjør du

  1. Forvarm stekeovnen til 175 °C.
  2. Rør smør og sukker til det er luftig, hvitt og kremaktig.
  3. Ha i ett og ett egg, og bland røren godt sammen mellom hvert egg.
  4. Sikt sammen bakepulver og mel, og ha det i røren. Bland alt godt sammen og rør inn sitronsaft og -skall. Fordel røren i to smurte 1-litersformer. Kaken kan også lages i en i en springform på 22 cm i diameter eller i en langpanne
  5. Sett formene på nederste rille i ovnen og stek kaken i ca. 50 minutter. Sjekk om kakene er ferdig ved å stikke i kakene med en kakepinne, eventuelt et grillspyd i tre. Om det ikke fester seg noe til pinnen er kakene ferdig stekt.
  6. Lag sirupen: Kok opp sitronsaft og sukker i en kjele og rør til sukkeret har smeltet. La det koke inn litt, slik at det blir litt tykkere og får en sirupslignende konsistens. Avkjøl.
  7. Ta kakene ut av ovnen, og stikk små hull i de med en pinne (for eksempel et grillspyd i tre). Sett formene på en rist, og hell over sitronsirupen. Avkjøl.
  8. Bland sammen melis, sitronsaft og gresk yoghurt til du får en tykk glasur og ha glasuren på ved servering.

Sitronkake

Kaken har god holdbarhet og kan oppbevares i folie i kjøleskapet. La den få romtemperatur før servering – da blir den mykere. Den kan også fint fryses.

Del

Vurder oppskriften

Din vurdering

Vil du ombestemme deg? Gi en ny vurdering!

 

Kommentarer

    Se alle kommentarer...

    For å skrive en kommentar må du være logget inn.

    Flere yummy ideer til deg!

    Andre ting du kanskje synes er interessant