Hopp til hovedinnhold
matprat logo
Mexicansk burger

Mexicansk burger

Ingredienser

porsjoner
  • 800 g kjøttdeig eller karbonadedeig
  • 1 ts salt
  • 0,5 ts pepper
  • 0,5 dl vann
  • 2 ss margarin eller olje til steking
  • 4 skiver hvitost

Tomatsalsa:

  • 0,5 stk. finhakket løk
  • 1 ss olivenolje
  • 3 dl meksikansk salsa eller tacosaus
  • 12 stk. cherrytomat
  • 1 ss finhakket frisk koriander

Tilbehør:

  • 4 stk. hamburgerbrød
  • 8 blader hjertesalat
  • 1 stk. avokado
  • 4 stilker frisk koriander
Næringsinnhold

Oppskriften er automatisk næringsberegnet per porsjon. I tilfeller hvor vi har oppgitt én porsjon for eksempelvis en brøddeig eller en gjærdeig til som skal brukes til alt fra kringle til boller, så må du dele tallene på antall enheter som blir spist for å få næringsinnhold per brødskive, bolle eller kringlebit. Tallene er et anslag basert på offentlig tilgjengelig informasjon om næringsinnhold i ulike matvarer. Næringsinnholdet viser til ingrediensene i oppskriften, og er ikke beregnet ut fra ferdig rett.

per porsjon
Navn på næringsstoffet antall
Energi 745 kcal
Fett 40 g
Protein 47 g
Karbohydrater 46 g

Oppskriftsintroduksjon

Tid
Over 60 min
Vanskelighetsgrad
Middels

En superdigg burger med hot meksikansk salsa, sammen med avokado og koriander blir dette en perfekt koserett.

Tid
Over 60 min
Vanskelighetsgrad
Middels

Ingredienser

porsjoner
  • 800 g kjøttdeig eller karbonadedeig
  • 1 ts salt
  • 0,5 ts pepper
  • 0,5 dl vann
  • 2 ss margarin eller olje til steking
  • 4 skiver hvitost

Tomatsalsa:

  • 0,5 stk. finhakket løk
  • 1 ss olivenolje
  • 3 dl meksikansk salsa eller tacosaus
  • 12 stk. cherrytomat
  • 1 ss finhakket frisk koriander

Tilbehør:

  • 4 stk. hamburgerbrød
  • 8 blader hjertesalat
  • 1 stk. avokado
  • 4 stilker frisk koriander
Næringsinnhold

Oppskriften er automatisk næringsberegnet per porsjon. I tilfeller hvor vi har oppgitt én porsjon for eksempelvis en brøddeig eller en gjærdeig til som skal brukes til alt fra kringle til boller, så må du dele tallene på antall enheter som blir spist for å få næringsinnhold per brødskive, bolle eller kringlebit. Tallene er et anslag basert på offentlig tilgjengelig informasjon om næringsinnhold i ulike matvarer. Næringsinnholdet viser til ingrediensene i oppskriften, og er ikke beregnet ut fra ferdig rett.

per porsjon
Navn på næringsstoffet antall
Energi 745 kcal
Fett 40 g
Protein 47 g
Karbohydrater 46 g

Slik gjør du

trinn du kan merke av

Server gjerne burgeren sammen med pommes frites eller hjemmelaget potetchips.

Må hamburger gjennomstekes? Mattilsynet anbefaler at hamburgere av kjøttdeig skal gjennomstekes. Ved tilberedning av medium stekte hamburgere, blir ikke temperaturen nødvendigvis høy nok til å drepe potensielt skadelige bakterier. Varmebehandling til en kjernetemperatur på 70 °C vil være godt nok.

 

Kommentarer

Ingen har kommentert enda. Bli den første!

    For å skrive en kommentar må du være logget inn.

    Flere yummy ideer til deg!

    Andre ting du kanskje synes er interessant

    version:11.21.1.13980, server:MP-PRD-WEB14 25.04.2025 21:36:53