Mexicansk burger

Kategori
Kos
Vanskelighetsgrad
Middels
Tid
Over 60 min

En superdigg burger med hot meksikansk salsa, sammen med avokado og koriander så blir dette en perfekt koserett.

Ingredienser

  • 800 g kjøttdeig eller karbonadedeig
  • 1 ts salt
  • 12 ts pepper
  • 12 dl vann
  • 2 ss margarin eller olje til steking

Tomatsalsa:

  • 12 stk finhakket løk
  • 1 ss olivenolje
  • 3 dl meksikansk salsa eller tacosaus
  • 12 stk cherrytomat
  • 1 ss finhakket frisk koriander

Tilbehør:

  • 4 skiver goudaost
  • 4 stk hamburgerbrød
  • 8 blader hjertesalat
  • 1 stk avokado
  • 4 stilker frisk koriander

Slik gjør du

  1. Fres løk i olivenolje til den har blitt blank, tilsett meksikansksalsa eller tacosaus og kok opp. Ha i halve cherrytomater og koriander.
  2. Ha kjøttdeig, salt, pepper og vann i en bolle og rør deigen sammen. Ikke rør for lenge, deigen skal ikke bli seig.
  3. Ha litt vann på en fjøl og form deigen til runde kaker som klemmes ut til store flate burgere.
  4. Stek burgere i en stekepanne med margarin eller olje. Bruk sterk varme og stek på den ene siden til det pipler ut kjøttsaft. Snu burgerne og stek videre på den andre siden til det igjen pipler ut kjøttsaft. Da er burgerne medium stekt. Skru ned varmen og legg en osteskive på hver hamburger. Legg et lokk på stekepannen til osten har smeltet.
  5. Varm hamburgerbrød som anvist på pakken og fyll brødene med salat, burger, meksikansksalsa og avokado i båter.
  6. Server gjerne burgeren sammen med pommes frittes eller hjemmelaget potetchips. 
 

Kommentarer

    For å skrive en kommentar må du være logget inn.