Her kan du administrere dine samtykker for bruk av cookies/ informasjonskapsler på matprat.no

Her finner du tekniske beskrivelser av de forskjellige informasjonskapslene vi bruker.

Hei, jeg heter Mats og er en robot

Snakk med meg om mat i Messenger!

Åpne i Messenger
skip navigation
matprat logo
Mandelsmør

Ingredienser

velg antall porsjoner
  • 500 g mandler
  • 1 ts salt
Del

Mandelsmør

(0)
Tid
Under 20 min
Vanskelighetsgrad
Enkel

Nøttesmør blir bare mer og mer populært, og om du lurer på hva greia er så kan vi love deg at dette er digg! Mandelsmør er perfekt som pålegg, topping på havregrøt eller rett fra glasset.

Tid
Under 20 min
Vanskelighetsgrad
Enkel

Ingredienser

velg antall porsjoner
  • 500 g mandler
  • 1 ts salt

Slik gjør du

Ønsker du en ekstra god smak på nøttene kan du riste de i ovnen på 180 °C i 10-15 minutter før du kjører de i hurtigmikseren. 

  1. Ha nøtter og salt i en hurtigmikser og kjør på høy hastighet i et par minutter. Nøttemassen vil etter hvert begynne å frigjøre olje og bli mer smidig. Hurtigmikseren kan gå varm, og det kan være lurt å gi den en pause innimellom. 
  1. Bruk slikkepott og løsne nøttemassen som etter hvert fester seg til veggene på miksebollen og fortsett å kjøre maskinen til massen er helt glatt. Tilsett om nødvendig litt nøytral olje for å få riktig konsistens.

Oppbevar i kjøleskapet i glass med tett lokk. Holdbart i minst 4 uker. 

For å lage nøttesmør trenger man en kraftig hurtigmikser eller blender. Har du ikke dette vil ikke nøttene frigjøre oljene og du vil ikke få nøttesmør. Sitter du igjen med en nøttemasse som ikke har blitt til smør kan du bruke det i annen bakst, for eksempel cookies. 

Mandelsmør

Del

Vurder oppskriften

Din vurdering

Vil du ombestemme deg? Gi en ny vurdering!

 

Kommentarer

Ingen har kommentert enda. Bli den første!

    For å skrive en kommentar må du være logget inn.

    Flere yummy ideer til deg!

    Andre ting du kanskje synes er interessant

    version:11.21.1.3579, server:MP-PRD-WEB15 03.12.2022 00:16:37