Mandelsmør

Kategori
Kos
Vanskelighetsgrad
Enkel
Tid
Under 20 min

Nøttesmør blir bare mer og mer populært, og om du lurer på hva greia er så kan vi love deg at dette er digg! Mandelsmør er perfekt som pålegg, topping på havregrøt eller rett fra glasset.

Ingredienser

  • 500 g mandler
  • 1 ts salt

Slik gjør du

Ønsker du en ekstra god smak på nøttene kan du riste de i ovnen på 180 °C i 10-15 minutter før du kjører de i hurtigmikseren. 

  1. Ha nøtter og salt i en hurtigmikser og kjør på høy hastighet i et par minutter. Nøttemassen vil etter hvert begynne å frigjøre olje og bli mer smidig. Hurtigmikseren kan gå varm, og det kan være lurt å gi den en pause innimellom. 
  1. Bruk slikkepott og løsne nøttemassen som etter hvert fester seg til veggene på miksebollen og fortsett å kjøre maskinen til massen er helt glatt. Tilsett om nødvendig litt nøytral olje for å få riktig konsistens.

Oppbevar i kjøleskapet i glass med tett lokk. Holdbart i minst 4 uker. 

For å lage nøttesmør trenger man en kraftig hurtigmikser eller blender. Har du ikke dette vil ikke nøttene frigjøre oljene og du vil ikke få nøttesmør. Sitter du igjen med en nøttemasse som ikke har blitt til smør kan du bruke det i annen bakst, for eksempel cookies. 

Mandelsmør

POPULÆRT AKKURAT NÅ

 

Kommentarer

    Se alle kommentarer...

    For å skrive en kommentar må du være logget inn.