Lammekoteletter med caponata

Tid
20–40 min
Vanskelighetsgrad
Middels

Caponata er en siciliansk rett som bruker å bli servert enten som en salat eller som en siderett. Det er vanlig å servere den romtemperert.

Ingredienser

porsjoner
  • 8 stk. lammekotelett
  • 0,5 ts salt
  • 0,5 ts pepper
  • 2 ss margarin

Caponata:

  • 1 stk. aubergine
  • 1 stk. rød paprika
  • 1 stk. løk
  • 1 stk. stilkselleri (stangselleri)
  • 25 g kapers med stilk
  • 50 g sorte oliven
  • 2 ss hvitvinseddik
  • 1 ss sukker
  • 6 stk. tomat

Slik gjør du

  1. Krydre kotelettene med salt og pepper etter smak, og stek ca. 2 minutter på hver side. Ta dem ut av stekepannen.
  2. Salt auberginen i 20 minutter. Skyll av saltet og tørk den med papir. Kutt så i grove treninger (2x2 cm). Fres det i olivenolje i en kjele.
  3. Vask og rens paprika, løk og stilkselleri. Kutt dem i grove terninger og stek det i en stekepanne til de begynner å bli brune. Ha deretter i kapers, eddik og sukker. Bland alt sammen med grovhakkede tomater og aubergine i kjelen og la alt surre i 4-5 minutter. Serveres romtemperert.

Server med godt brød.