Lam biryani
- Tid
- Over 60 min
- Vanskelighetsgrad
- Middels
Det tar lang tid å lage denne gryteretten fra bunnen, men belønningen er nydelig! Biryani er er av de mest populære rettene i Sør-Asia, og tilberedes på mange forskjellige måter, og med ulike typer kjøtt. Vår variant av biryani er laget av grytekjøtt av lam, gjerne fårikålkjøtt.
Ingredienser
-
1 kg grytekjøtt av lam med bein -
2 ss margarin -
2 ss gul karripaste eller garam masala -
4 båter hvitløk -
2 stk. løk -
4 ss hakket frisk koriander -
4 ss hakket frisk mynte -
5 dl vann
-
4 dl basmatiris -
1 ts sukker -
1 pk safran -
6 stk. hel kardemomme -
1 stk. hel kanel
Slik gjør du
Dag 1
1. Skjær lammekjøtt i biter på 2 x 2 cm og kutt løken i båter.
2. Stek lammkjøttet og løken i margarin og currypaste til den har fått fin farge. Ha i finhakket hvitløk, koriander og mynte. Hell over vann, kok opp og sett på lokk. Senk varmen og la gryten småkoke i 2 timer.
3. Avkjøl gryten helt og sett den i kjøleskapet natten over.
Dag 2
4. Knus kardemommefrø sammen med safran og sukker i en morter.
5. Fjern litt av fettlokket som har lagt seg på toppen av lammegryten. Bruk fettet til å steke bastmatiris og krydder i en gryte i ca. 3 minutter. Hell over lammegryten og legg i kanelstangen. Hell på vann til det akkurat dekker. Kok opp, senk varmen og la gryten småkoke i 30 minutter.