Koreansk bowl med svin

Tid
20–40 min
Vanskelighetsgrad
Middels

Koreansk mat blir vi aldri lei av! Her har vi latt lettsaltet sideflesk kle seg i koreanske smaker og få følge av ris og grønnsaker i en spennende bowl. Her er det rom for variasjon i grønnsakene, men kimchi må alltid følge med!

Ingredienser

porsjoner
  • 600 g lettsaltet sideflesk uten svor
  • 1 ts revet frisk ingefær
  • 3 ss koreansk chilipaste (gochujang)
  • 1 ss koreansk chiliflakes (gochugaru)
  • 1 ss soyasaus
  • 1 ss sesamolje
  • 1 ss flytende honning
  • 0,25 ts kvernet pepper
  • 1 stk. løk
  • 4 stk. vårløk
  • 2 ss nøytral olje
  • 2 dl jasminris

Til servering:

  • 100 g rødkål
  • 2 stk. vårløk
  • 100 g aspargesbønner
  • ca. 150 g kimchi
  • ca. 10 g alfalfaspirer (kan utelates)
  • 1 ss ristede sesamfrø
  • 2 stk. lime
  • 0,5 potte frisk koriander

Slik gjør du

bar