Hopp til hovedinnhold
matprat logo
Kjøttsaus pizzaiola

Kjøttsaus Pizzaiola

Ingredienser

porsjoner
  • 400 g kjøttdeig
  • 4 ss nøytral olje
  • 1 stk. finhakket løk
  • 2 båter finhakket hvitløk
  • 1 boks hakkede hermetiske tomater
  • 2 ss tomatpuré
  • 0,5 ts pepper
  • 1 ts salt
  • 1 ss frisk basilikum
  • ca. 1 dl vann
Næringsinnhold

Oppskriften er automatisk næringsberegnet per porsjon. I tilfeller hvor vi har oppgitt én porsjon for eksempelvis en brøddeig eller en gjærdeig til som skal brukes til alt fra kringle til boller, så må du dele tallene på antall enheter som blir spist for å få næringsinnhold per brødskive, bolle eller kringlebit. Tallene er et anslag basert på offentlig tilgjengelig informasjon om næringsinnhold i ulike matvarer. Næringsinnholdet viser til ingrediensene i oppskriften, og er ikke beregnet ut fra ferdig rett.

per porsjon
Navn på næringsstoffet antall
Energi 278 kcal
Fett 18 g
Protein 20 g
Karbohydrater 7 g
Del

Oppskriftsintroduksjon

kommentarer (0)
Tid
20–40 min
Vanskelighetsgrad
Enkel

Pizzaiola er italiensk kjøttrett med røtter i Napoli som fritt oversatt betyr "kjøtt på pizzavis", storfekjøtt som får koke lenge i en god tomatsaus. 

Tid
20–40 min
Vanskelighetsgrad
Enkel

Ingredienser

porsjoner
  • 400 g kjøttdeig
  • 4 ss nøytral olje
  • 1 stk. finhakket løk
  • 2 båter finhakket hvitløk
  • 1 boks hakkede hermetiske tomater
  • 2 ss tomatpuré
  • 0,5 ts pepper
  • 1 ts salt
  • 1 ss frisk basilikum
  • ca. 1 dl vann
Næringsinnhold

Oppskriften er automatisk næringsberegnet per porsjon. I tilfeller hvor vi har oppgitt én porsjon for eksempelvis en brøddeig eller en gjærdeig til som skal brukes til alt fra kringle til boller, så må du dele tallene på antall enheter som blir spist for å få næringsinnhold per brødskive, bolle eller kringlebit. Tallene er et anslag basert på offentlig tilgjengelig informasjon om næringsinnhold i ulike matvarer. Næringsinnholdet viser til ingrediensene i oppskriften, og er ikke beregnet ut fra ferdig rett.

per porsjon
Navn på næringsstoffet antall
Energi 278 kcal
Fett 18 g
Protein 20 g
Karbohydrater 7 g

Slik gjør du

  1. Brun kjøttdeig i olje på sterk varme i to omganger. Ha kjøttdeigen tilbake i stekepanna.
  2. Tilsett løk, hvitløk, tomater, tomatpuré, salt, pepper og vann.
  3. La sausen småkoke i ca. 10 minutter til den begynner å tykne. Dryss over basilikum.

Server kjøttsausen med pasta og revet parmesan, eventuelt annen ost.

 

I stedet for vanlig kjøttdeig kan du gjerne bruke magrere kjøttdeig som inneholder under 10 prosent fett, karbonadedeig, kyllingkjøttdeig eller kjøttdeig av svin.

 

Del

Vurder oppskriften

Din vurdering

Vil du ombestemme deg? Gi en ny vurdering!

 

Kommentarer

Ingen har kommentert enda. Bli den første!

    For å skrive en kommentar må du være logget inn.

    Flere yummy ideer til deg!

    Andre ting du kanskje synes er interessant

    version:11.21.1.12010, server:MP-PRD-WEB13 09.11.2024 23:02:27