Kjøttsaus Pizzaiola

Kategori
Kos
Vanskelighetsgrad
Enkel
Tid
20–40 min

Pizzaiola er italiensk kjøttrett med røtter i Napoli som fritt oversatt betyr "kjøtt på pizzavis", storfekjøtt som får koke lenge i en god tomatsaus. 

Ingredienser

  • 400 g kjøttdeig
  • 4 ss olje
  • 1 stk. finhakket løk
  • 2 båt finhakket hvitløk
  • 1 boks hakkede hermetiske tomater
  • 2 ss tomatpuré
  • 0,5 ts pepper
  • 1 ts salt
  • 1 ss frisk basilikum
  • ca. 1 dl vann

Slik gjør du

  1. Brun kjøttdeig i olje på sterk varme i to omganger. Ha kjøttdeigen tilbake i stekepanna.
  2. Tilsett løk, hvitløk, tomater, tomatpuré, salt, pepper og vann.
  3. La sausen småkoke i ca. 10 minutter til den begynner å tykne. Dryss over basilikum.

Server kjøttsausen med pasta og revet parmesan, eventuelt annen ost.

 

I stedet for vanlig kjøttdeig kan du gjerne bruke magrere kjøttdeig som inneholder under 10 prosent fett, karbonadedeig, kyllingkjøttdeig eller kjøttdeig av svin.

 

POPULÆRT AKKURAT NÅ

 

Kommentarer

    Se alle kommentarer...

    Pga ferie er kommentarfeltet stengt i juli.