Ingredienser

  • 400 g kjøttdeig
  • 4 ss olje
  • 1 stk. finhakket løk
  • 2 båter finhakket hvitløk
  • 1 boks hakkede hermetiske tomater
  • 2 ss tomatpuré
  • 0,5 ts pepper
  • 1 ts salt
  • 1 ss frisk basilikum
  • ca. 1 dl vann
Del

Kjøttsaus Pizzaiola

(0)
Tid
20–40 min
Vanskelighetsgrad
Enkel

Pizzaiola er italiensk kjøttrett med røtter i Napoli som fritt oversatt betyr "kjøtt på pizzavis", storfekjøtt som får koke lenge i en god tomatsaus. 

Tid
20–40 min
Vanskelighetsgrad
Enkel

Ingredienser

  • 400 g kjøttdeig
  • 4 ss olje
  • 1 stk. finhakket løk
  • 2 båter finhakket hvitløk
  • 1 boks hakkede hermetiske tomater
  • 2 ss tomatpuré
  • 0,5 ts pepper
  • 1 ts salt
  • 1 ss frisk basilikum
  • ca. 1 dl vann

Slik gjør du

  1. Brun kjøttdeig i olje på sterk varme i to omganger. Ha kjøttdeigen tilbake i stekepanna.
  2. Tilsett løk, hvitløk, tomater, tomatpuré, salt, pepper og vann.
  3. La sausen småkoke i ca. 10 minutter til den begynner å tykne. Dryss over basilikum.

Server kjøttsausen med pasta og revet parmesan, eventuelt annen ost.

 

I stedet for vanlig kjøttdeig kan du gjerne bruke magrere kjøttdeig som inneholder under 10 prosent fett, karbonadedeig, kyllingkjøttdeig eller kjøttdeig av svin.

 

Del

Vurder oppskriften

Din vurdering

Vil du ombestemme deg? Gi en ny vurdering!

 

Kommentarer

    Se alle kommentarer...

    For å skrive en kommentar må du være logget inn.

    Flere yummy ideer til deg!

    Andre ting du kanskje synes er interessant