Ingefær- og chilimarinade

Tid
Under 20 min
Vanskelighetsgrad
Enkel

De tre gode vennene ingefær, chili og hvitløk passer til det meste. I følge med lime og sitrongress får du en marinade med asiatisk preg, som passer godt spesielt til kylling, svin, fisk og skalldyr.

Ingredienser

porsjoner

Gir ca. 2.5 dl.

  • 3 båter finhakket hvitløk
  • 2 ss finhakket frisk ingefær
  • 1 stk. finhakket rød chili
  • 1 stk. finskåret sitrongress , evt. litt sitronsaft
  • Saften av 1 stk. lime
  • 1 dl nøytral olje

Slik gjør du

  1. Riv eller finhakk ingefær og hvitløk, og finhakk chili. Knus sitrongresset med skaftet på en stor tresleiv eller liknende. Ha alt i en skål og bland inn limesaft og olje.
  2. Legg det du skal marinere i en egnet form og hell marinaden over. Snu på råvaren så den blir dekket av marinade. Marinér i minst et par timer, og gjerne natten over eller lenger.

Bruk gjerne plastpose å marinere i (om det ikke er koteletter eller andre stykker med bein). Ha kjøtt eller fisk og marinade i en zip-lock-pose og lukk godt. Klem ut så mye luft som mulig. Legg posen på et fat for å unngå søl. 

Du kan også bruke tørkede urter i marinaden. Bløtlegg dem i sitronsaft en stund før du blander med resten av ingrediensene.