Ingefær- og chilimarinade
- Tid
- Under 20 min
- Vanskelighetsgrad
- Enkel
De tre gode vennene ingefær, chili og hvitløk passer til det meste. I følge med lime og sitrongress får du en marinade med asiatisk preg, som passer godt spesielt til kylling, svin, fisk og skalldyr.
Ingredienser
porsjoner
Gir ca. 2.5 dl.
-
3 båter finhakket hvitløk -
2 ss finhakket frisk ingefær -
1 stk. finhakket rød chili -
1 stk. finskåret sitrongress , evt. litt sitronsaft -
Saften av
1 stk. lime -
1 dl nøytral olje
Slik gjør du
- Riv eller finhakk ingefær og hvitløk, og finhakk chili. Knus sitrongresset med skaftet på en stor tresleiv eller liknende. Ha alt i en skål og bland inn limesaft og olje.
- Legg det du skal marinere i en egnet form og hell marinaden over. Snu på råvaren så den blir dekket av marinade. Marinér i minst et par timer, og gjerne natten over eller lenger.
Bruk gjerne plastpose å marinere i (om det ikke er koteletter eller andre stykker med bein). Ha kjøtt eller fisk og marinade i en zip-lock-pose og lukk godt. Klem ut så mye luft som mulig. Legg posen på et fat for å unngå søl.
Du kan også bruke tørkede urter i marinaden. Bløtlegg dem i sitronsaft en stund før du blander med resten av ingrediensene.