Gratinert potetmos
- Tid
- Over 60 min
- Vanskelighetsgrad
- Middels
Gi potetmosen et lokk av deilig ost og server den som tilbehør til søndagssteken.
Ingredienser
porsjoner
-
800 g kokefaste potet -
2 ss smør -
2 dl melk -
0,5 ts salt -
0,25 ts kvernet pepper -
100 g revet ost (gjerne med mye smak) -
2 stilker frisk timian
Slik gjør du
- Skrell poteter og kok dem møre i en kjele med usaltet vann. Sil av vannet og damp potetene tørre. Mos potetene og rør inn smør og melk. Ha mosen over i en ildfast form, strø over revet ost.
- Forvarm stekeovnen til 230 °C med overvarme eller grillfunksjon. Sett formen i ovnen i 7-8 minutter. Pass godt på så det ikke blir brent! Ta formen ut når osten har smeltet og fått fin gyllen farge.
Om du har lyst på mer smak i potetmosen, kan du erstatte en del av potetene med for eksempel sellerirot, tilsette 2-3 hvitløkbåter, eller blande inn hakkede friske urter.