Gratinert potetmos

Tid
Over 60 min
Vanskelighetsgrad
Middels

Gi potetmosen et lokk av deilig ost og server den som tilbehør til søndagssteken. 

Ingredienser

porsjoner
  • 800 g kokefaste potet
  • 2 ss smør
  • 2 dl melk
  • 0,5 ts salt
  • 0,25 ts kvernet pepper
  • 100 g revet ost (gjerne med mye smak)
  • 2 stilker frisk timian

Slik gjør du

  1. Skrell poteter og kok dem møre i en kjele med usaltet vann. Sil av vannet og damp potetene tørre. Mos potetene og rør inn smør og melk. Ha mosen over i en ildfast form, strø over revet ost.
  2. Forvarm stekeovnen til 230 °C med overvarme eller grillfunksjon. Sett formen i ovnen i 7-8 minutter. Pass godt på så det ikke blir brent! Ta formen ut når osten har smeltet og fått fin gyllen farge. 
Om du har lyst på mer smak i potetmosen, kan du erstatte en del av potetene med for eksempel sellerirot, tilsette 2-3 hvitløkbåter, eller blande inn hakkede friske urter.