Her kan du administrere dine samtykker for bruk av cookies/ informasjonskapsler på matprat.no

Her finner du tekniske beskrivelser av de forskjellige informasjonskapslene vi bruker.

Hei, jeg heter Mats og er en robot

Snakk med meg om mat i Messenger!

Åpne i Messenger
Hopp til hovedinnhold
matprat logo
Elgburger

Ingredienser

  • 500 g elghakk (kvernet elgkjøtt)
  • 1 ts salt
  • 0,5 ts pepper
  • 1 ss margarin til steking

  • 4 stk. hamburgerbrød

  • 1 pk ferdigkuttet salatblanding
  • 4 ss seterrømme
  • 1 ss ravigottesaus
  • 0,5 stk. rødløk
  • 1 stk. pære
  • 4 skiver bacon
Del

Elgburger

(0)
Tid
Under 20 min
Vanskelighetsgrad
Middels

En real elgburger er suveren mat for de fleste. Prøv denne, med smak av sennep, pære og bacon.

Tid
Under 20 min
Vanskelighetsgrad
Middels

Ingredienser

  • 500 g elghakk (kvernet elgkjøtt)
  • 1 ts salt
  • 0,5 ts pepper
  • 1 ss margarin til steking

  • 4 stk. hamburgerbrød

  • 1 pk ferdigkuttet salatblanding
  • 4 ss seterrømme
  • 1 ss ravigottesaus
  • 0,5 stk. rødløk
  • 1 stk. pære
  • 4 skiver bacon

Slik gjør du

  1. Rør salt og pepper inn i kjøttet. Del kjøttdeigen i fire og form til hamburgere på en fuktet fjel.
  2. Stek elgburgerne i margarin på god varme, ca. 2 minutter på hver side, avhengig av tykkelsen. De skal bare så vidt være gjennomstekte.
  3. Rør sammen rømme og ravigottesaus og bland det lett inn i salaten. Skjær løk i skiver. Sprøstek bacon. Del pæren i skiver og stek den lett i baconfettet.
  4. Varm gjerne hamburgerbrødet. Legg salat og løk på bunnen. Legg burger, pæreskiver og bacon over. Ripsgelé smaker godt til.
Du kan også lage hjorteburger ved å bruke kjøttdeig av hjort istedet for kjøttdeig av elg.

Del

Vurder oppskriften

Din vurdering

Vil du ombestemme deg? Gi en ny vurdering!

 

Kommentarer

Ingen har kommentert enda. Bli den første!

    For å skrive en kommentar må du være logget inn.

    Flere yummy ideer til deg!

    Andre ting du kanskje synes er interessant

    version:11.21.1.4723, server:MP-PRD-WEB14 30.03.2023 16:34:05