Her kan du administrere dine samtykker for bruk av cookies/ informasjonskapsler på matprat.no

Følgende cookies brukes på MatPrat

Her finner du teknisk beskrivelse av de ulike typene data vi samler og bruker.

Hopp til hovedinnhold
matprat logo
Kakao med krem
Har du små kokker i huset? La barna lage sjokoladeskjeer helt selv på MatStart. Besøk matstart.no

Varm sjokolade

Ingredienser

porsjoner
  • 1 plate mørk kokesjokolade
  • 6 dl helmelk
  • eventuelt 1 ss sukker
Del

Oppskriftsintroduksjon

kommentarer (0)
Tid
Under 20 min
Vanskelighetsgrad
Enkel

Varm sjokolade lages av sjokoladeplater som gir en rik og kremet sjokoladesmak. Perfekt å ha med på tur. 

Tid
Under 20 min
Vanskelighetsgrad
Enkel

Ingredienser

porsjoner
  • 1 plate mørk kokesjokolade
  • 6 dl helmelk
  • eventuelt 1 ss sukker

Slik gjør du

  1. Brekk eller hakk sjokoladen i mindre biter.
  2. Kok opp ca. 2 dl av melken. Sett kjelen til side og ha i sjokoladen. La det stå, uten å røre i blandingen, i 5 minutter slik at sjokoladen smelter.
  3. Rør melken og sjokoladen sammen, spe i resten av melken mens du rører. Ha eventuelt i litt sukker dersom du ønsker en litt søtere sjokolade.
  4. Sett kjelen tilbake på platen og varm opp til kokepunktet. Se til at det ikke svir seg.
  5. Hell den varme sjokoladen på termos eller server straks, gjerne toppet med pisket krem eller marshmallows.

Prøv også varm sjokolade med bringebær eller varm sjokolade med rødvin.

Del

Vurder oppskriften

Din vurdering

Vil du ombestemme deg? Gi en ny vurdering!

Podcast-episode: Turmat i kulda

 

Kommentarer

Ingen har kommentert enda. Bli den første!

    For å skrive en kommentar må du være logget inn.

    Flere yummy ideer til deg!

    Andre ting du kanskje synes er interessant

    version:11.21.1.8570, server:MP-PRD-WEB13 12.04.2024 16:09:47