Burger med brie, pesto og tomat
- Tid
- Under 20 min
- Vanskelighetsgrad
- Enkel
Brie er en type fransk hvitmuggost som i all hovedsak blir laget i Brieregionen sør for Paris. Med Brie på hamburgeren er du garantert en silkemyk konsistens og en smakfull middag. Sammen med pesto og tomat blir det ”bankers” for den matglade…
Ingredienser
porsjoner
-
400 g kjøttdeig -
0,5 ts salt -
0,5 ts pepper -
0,5 dl vann -
2 ss margarin eller olje til steking
-
4 blader rød lollo salat -
4 blader isbergsalat -
4 skiver brie -
2 stk. tomat -
4 ss pesto
Slik gjør du
- Rør inn salt, pepper og vann i kjøttdeigen, men ikke rør for lenge. Deigen skal ikke bli seig.
- Del deigen i 4. Ha litt vann på en trefjøl og form deigen til runde kaker som klemmes ut til store, flate burgere.
- Stek burgerne på sterk varme, ca. 3 minutter på hver side, til de er gjennomstekte. Legg på brie litt før de er ferdig stekte.
- Varm hamburgerbrød og fyll med salat, hamburger, tomat og pesto.
Må hamburger gjennomstekes? Mattilsynet anbefaler at hamburgere av kjøttdeig skal gjennomstekes. Ved tilberedning av medium stekte hamburgere, blir ikke temperaturen nødvendigvis høy nok til å drepe potensielt skadelige bakterier. Varmebehandling til en kjernetemperatur på 70 °C vil være godt nok.