Biff med råmarinerte rødbeter

Tid
20–40 min
Vanskelighetsgrad
Middels

Her er en tre-retters meny for deg som liker skikkelig gode råvarer: Gratinert hummer, biff med råmarinerte rødbeter og bringebær med italiensk marengs.

Ingredienser

porsjoner
  • 2 stk. biff av ytrefilet storfe
  • 0,5 ts salt
  • 0,25 ts pepper
  • 1 ss smør eller margarin til steking

Råmarinerte rødbeter:

  • 200 g rødbete
  • 1 ss virgin olivenolje
  • 0,5 ss sherryeddik , evt. hvitvinseddik
  • 1 ts flytende honning

  • 0,5 pk alfalfaspirer

Slik gjør du

1. Skrell rødbetene og skjær dem i løvtynne skiver med en mandolin eller ostehøvel.

2. Bland sammen olivenolje, eddik, honning, salt og pepper, og vend inn rødbetskivene.

Bruk gjerne engangshansker når du jobber med rødbetene så unngår du knallrøde fingre.

3. Krydre biffene med salt og pepper. Smelt margarin i en varm stekepanne. Når det slutter å bruse og margarinen er nøttebrun, legger du i biffene. Stek dem til det begynner å piple kjøttsaft på oversiden, 2-3 minutter. Snu biffene og stek dem videre til rosa kjøttsaft pipler frem, ca. 2 minutter. Da er biffene medium stekt. Ta dem ut av stekepannen og la dem hvile et par minutter på en skjærefjøl.

4. Fordel rødbetskivene på to tallerkener. Skjær biffene i  skiver og legg dem over. Dryss noen spirer over til slutt. 

Server gjerne med litt godt brød, for eksempel hvitløksbaguetter.

En mandolin er en sylskarp kniv på et stativ, som gjør det enkelt å kutte grønnsaker i tynne skiver og strimler.