Biff med råmarinerte rødbeter
- Tid
- 20–40 min
- Vanskelighetsgrad
- Middels
Her er en tre-retters meny for deg som liker skikkelig gode råvarer: Gratinert hummer, biff med råmarinerte rødbeter og bringebær med italiensk marengs.
Ingredienser
-
2 stk. biff av ytrefilet storfe -
0,5 ts salt -
0,25 ts pepper -
1 ss smør eller margarin til steking
Råmarinerte rødbeter:
-
200 g rødbete -
1 ss virgin olivenolje -
0,5 ss sherryeddik , evt. hvitvinseddik -
1 ts flytende honning
-
0,5 pk alfalfaspirer
Slik gjør du
1. Skrell rødbetene og skjær dem i løvtynne skiver med en mandolin eller ostehøvel.
2. Bland sammen olivenolje, eddik, honning, salt og pepper, og vend inn rødbetskivene.
3. Krydre biffene med salt og pepper. Smelt margarin i en varm stekepanne. Når det slutter å bruse og margarinen er nøttebrun, legger du i biffene. Stek dem til det begynner å piple kjøttsaft på oversiden, 2-3 minutter. Snu biffene og stek dem videre til rosa kjøttsaft pipler frem, ca. 2 minutter. Da er biffene medium stekt. Ta dem ut av stekepannen og la dem hvile et par minutter på en skjærefjøl.
4. Fordel rødbetskivene på to tallerkener. Skjær biffene i skiver og legg dem over. Dryss noen spirer over til slutt.
Server gjerne med litt godt brød, for eksempel hvitløksbaguetter.