Bibimbap med kjøttdeig

Tid
20–40 min

Bibimbap er en klassisk koreansk bowl med ris, marinert kjøtt og chilisaus. Koreanernes variant av pytt i panne - men litt mer eksotisk! Retten kan også toppes med speilegg.

Ingredienser

4  porsjoner
  • 2 dl jasminris
  • 2 stk. gulrot
  • 2 stk. egg
  • 0,5 ts salt
  • 0,5 ts kvernet pepper
  • 100 g bønnespirer
  • 65 g frisk spinat

Marinert kjøttdeig:

  • 0,5 dl koreansk soyasaus
  • 1 ss sesamolje
  • 1 ss brunt sukker
  • 400 g kjøttdeig

chilisaus:

  • 4 ss chilipaste (gochujang)
  • 2 ss sesamolje
  • 1 ss sukker
  • 2 ss vann
  • 2 ss sesamfrø
  • 1 ss riseddik
  • 1 ts finhakket hvitløk

Slik gjør du

Ha ris, gulrot, egg, spinat, spirer og kjøttdeig i en vid serveringsskål. Topp med chilisaus og sesamfrø.

bar