Her kan du administrere dine samtykker for bruk av cookies/ informasjonskapsler på matprat.no

Følgende cookies brukes på MatPrat

Her finner du tekniske beskrivelser av de forskjellige informasjonskapslene vi bruker.

Hopp til hovedinnhold
matprat logo

Bakt potet med langtidskokt høyrygg

Ingredienser

porsjoner
  • ca. 300 g benfri høyrygg av storfekjøtt
  • 0,5 stk. løk
  • 1 båt hvitløk
  • 1 ss smør eller nøytral olje til steking
  • 1 ss tomatpuré
  • 0,5 ts chilipulver
  • 0,5 ts malt spisskummen
  • 1 boks hakkede tomater
  • 1 dl kjøttkraft eller buljong (vann + terning)
  • 1 boks chilibønner
  • ca. 15 g mørk kokesjokolade
  • ca. 0,5 ts brunt sukker

Bakepotet:

  • 4 stk. bakepotet
  • 4 ss nøytral olje
  • 2 ts salt
  • 1 ts kvernet pepper

Topping:

  • 2 ss smør
  • 4 ss revet ost
  • 4 ss lettrømme
  • 4 stk. vårløk
  • 0,5 potte frisk koriander
  • 100 g tortillachips
Del

Oppskriftsintroduksjon

kommentarer (0)
Tid
Over 60 min
Vanskelighetsgrad
Middels

Du får den på gatekjøkken, hjemme hos mamma og på gourmetrestauranter: bakt potet er og blir en favoritt. Her har du luksusvarianten med høyrygg som langtidskoker til det blir skikkelig mørt og godt. Topp med litt ekstra rømme, vårløk og sprø tortillachips. Dette blir next level!

Tid
Over 60 min
Vanskelighetsgrad
Middels

Ingredienser

porsjoner
  • ca. 300 g benfri høyrygg av storfekjøtt
  • 0,5 stk. løk
  • 1 båt hvitløk
  • 1 ss smør eller nøytral olje til steking
  • 1 ss tomatpuré
  • 0,5 ts chilipulver
  • 0,5 ts malt spisskummen
  • 1 boks hakkede tomater
  • 1 dl kjøttkraft eller buljong (vann + terning)
  • 1 boks chilibønner
  • ca. 15 g mørk kokesjokolade
  • ca. 0,5 ts brunt sukker

Bakepotet:

  • 4 stk. bakepotet
  • 4 ss nøytral olje
  • 2 ts salt
  • 1 ts kvernet pepper

Topping:

  • 2 ss smør
  • 4 ss revet ost
  • 4 ss lettrømme
  • 4 stk. vårløk
  • 0,5 potte frisk koriander
  • 100 g tortillachips

Slik gjør du

trinn du kan merke av

Har du en gryte med lokk som tåler å stå i stekeovnen, kan også gryten stå å trekke på 150 °C til kjøttet er mørt.

Beregn en bakepotet per person, avhengig av hvor store de er. Små poteter kan også bakes men behøver ikke like lang tilberedningstid. Beregne da flere per person.

Bakt potet med høyrygg

Del

Vurder oppskriften

Din vurdering

Vil du ombestemme deg? Gi en ny vurdering!

 

Kommentarer

Ingen har kommentert enda. Bli den første!

    For å skrive en kommentar må du være logget inn.

    Flere yummy ideer til deg!

    Andre ting du kanskje synes er interessant

    version:11.21.1.7869, server:MP-PRD-WEB11 02.03.2024 00:22:27