Hopp til hovedinnhold
matprat logo
Tomatsalat med spekeskinke

Tomatsalat med spekeskinke

Ingredienser

porsjoner
  • 8 skiver spekeskinke
  • 700 g tomat
  • 150 g rips
  • 2 ss hakket frisk mynte
  • 1 ts kvernet pepper
  • 2 ss rapsolje
Næringsinnhold

Oppskriften er automatisk næringsberegnet per porsjon. I tilfeller hvor vi har oppgitt én porsjon for eksempelvis en brøddeig eller en gjærdeig til som skal brukes til alt fra kringle til boller, så må du dele tallene på antall enheter som blir spist for å få næringsinnhold per brødskive, bolle eller kringlebit. Tallene er et anslag basert på offentlig tilgjengelig informasjon om næringsinnhold i ulike matvarer. Næringsinnholdet viser til ingrediensene i oppskriften, og er ikke beregnet ut fra ferdig rett.

per porsjon
Navn på næringsstoffet antall
Energi 123 kcal
Fett 7 g
Protein 7 g
Karbohydrater 5 g
Del

Oppskriftsintroduksjon

kommentarer (0)
Tid
Under 20 min
Vanskelighetsgrad
Enkel

Sprøstekt spekeskinke er en deilig kontrast til den søte og syrlige tomatsalaten med rips. Dette er en lett og frisk sommerforrett.

Tid
Under 20 min
Vanskelighetsgrad
Enkel

Ingredienser

porsjoner
  • 8 skiver spekeskinke
  • 700 g tomat
  • 150 g rips
  • 2 ss hakket frisk mynte
  • 1 ts kvernet pepper
  • 2 ss rapsolje
Næringsinnhold

Oppskriften er automatisk næringsberegnet per porsjon. I tilfeller hvor vi har oppgitt én porsjon for eksempelvis en brøddeig eller en gjærdeig til som skal brukes til alt fra kringle til boller, så må du dele tallene på antall enheter som blir spist for å få næringsinnhold per brødskive, bolle eller kringlebit. Tallene er et anslag basert på offentlig tilgjengelig informasjon om næringsinnhold i ulike matvarer. Næringsinnholdet viser til ingrediensene i oppskriften, og er ikke beregnet ut fra ferdig rett.

per porsjon
Navn på næringsstoffet antall
Energi 123 kcal
Fett 7 g
Protein 7 g
Karbohydrater 5 g

Slik gjør du

  1. Stek spekeskinkeskiver i tørr, varm stekepanne. Legg skivene over på tørkepapir. 
  2. Skyll tomat og rips. Rens bærene og skjær tomatene i fire.
  3. Ha tomatbiter, rips og hakket mynte i en skål. Krydre med salt og pepper, og bland godt sammen. Drypp rapsolje over. 
  4. Brekk biter av den sprøstekte skinka og ha i salaten.

Salaten er best når den serveres romtemperert.

Del

Vurder oppskriften

Din vurdering

Vil du ombestemme deg? Gi en ny vurdering!

 

Kommentarer

Ingen har kommentert enda. Bli den første!

    For å skrive en kommentar må du være logget inn.

    Flere yummy ideer til deg!

    Andre ting du kanskje synes er interessant

    version:11.21.1.11769, server:MP-PRD-WEB12 10.10.2024 14:03:11