Tartar med jalapeño og potetgull

Tid
20–40 min
Vanskelighetsgrad
Middels

Salte chips toppet med kremet tartar - en skikkelig umamibombe! Lag denne til forrett, eller som en snack når gjestene kommer. Dette er Kokkens Jul, ved Aron Espeland. Julekos på stjernenivå!

Ingredienser

porsjoner

Tartar:

  • 150 g mørbrad av storfe
  • 30 g hermetisk jalapeño
  • 30 g syltet cornichonagurker
  • 2 ss finhakket bladpersille
  • 2 ss frisk gressløk
  • 2 ss majones
  • 1 ts sriracha (asiatisk chilisaus)

Til servering:

  • 50 g valgfritt potetchips
  • 1 ss finhakket frisk gressløk til servering

Slik gjør du

Dette er en av flere oppskrifter fra Kokkens Jul, en Youtube-serie fra MatPrat. Se hele serien her!

Dette er én av tre retter kokk Aron Espeland disker opp med i denne runden av Kokkens Jul. Sjekk også ut Kålrot med eggekrem til tapas og Croquette med pinnekjøtt!

bar