Smørbrødkake

Tid
20–40 min
Vanskelighetsgrad
Middels

Smörgåstårta er en svensk spesialitet. Kjempefin servering til gjester en sommerkveld, gjerne med et glass hvitvin ved siden av.

Ingredienser

porsjoner
  • 2 stk. formloff
  • 1 dl melk til dynking
  • 1 pk majones
  • 3 dl lettrømme

Fyll med egg:

  • 6 stk. hardkokte egg
  • 0,5 stk. tomat i biter
  • 1 stk. vårløk finsnittet
  • 1 stk. hel sylteagurk
  • 1 ts sennep

Fyll med tunfisk:

  • 2 bokser hermetisk tunfisk i olje
  • 0,5 stk. rødløk , evt. vanlig løk
  • 1 dl kremfløte

Pynt:

  • 2 dl kremfløte
  • 2 bunt frisk dill , evt. persille
  • 5 stk. egg
  • ca. 200 g reker
  • 1 stk. sitron
  • 1 stk. lime
  • ca. 0,25 glass sort lodderogn

Slik gjør du