Smørbrødkake
- Tid
- 20–40 min
- Vanskelighetsgrad
- Middels
Smörgåstårta er en svensk spesialitet. Kjempefin servering til gjester en sommerkveld, gjerne med et glass hvitvin ved siden av.
Ingredienser
porsjoner
-
2 stk. formloff -
1 dl melk til dynking -
1 pk majones -
3 dl lettrømme
Fyll med egg:
-
6 stk. hardkokte egg -
0,5 stk. tomat i biter -
1 stk. vårløk finsnittet -
1 stk. hel sylteagurk -
1 ts sennep
Fyll med tunfisk:
-
2 bokser hermetisk tunfisk i olje -
0,5 stk. rødløk , evt. vanlig løk -
1 dl kremfløte
Pynt:
-
2 dl kremfløte -
2 bunt frisk dill , evt. persille -
5 stk. egg -
ca.
200 g reker -
1 stk. sitron -
1 stk. lime -
ca.
0,25 glass sort lodderogn