Hopp til hovedinnhold
matprat logo
Enkel sjysaus

Saus Bourgogne

Ingredienser

porsjoner
  • 2 kg oksebryst
  • 2 stk. løk
  • 1 stk. sellerirot
  • 1 stk. gulrot
  • 4 båter hvitløk
  • 6 skiver bacon
  • 1 flaske rødvin
  • 3 l vann eller kraft
  • 2 stk. friske laurbærblad
  • 1 ss hel pepper
  • 100 g smør
  • 2 ts salt
  • 2 ts nykvernet pepper

Oppskriftsintroduksjon

Tid
Over 60 min
Vanskelighetsgrad
Avansert

Saus Bourgogne serverte Charles Tjessem til okse indrefilet når han vant verdensmesterskapet i kokkekunst i Lyon i Frankrike. Men ikke la det skremme deg. Sausen tar riktig nok litt tid å lage, men helt overkommelig for de fleste.

Tid
Over 60 min
Vanskelighetsgrad
Avansert

Ingredienser

porsjoner
  • 2 kg oksebryst
  • 2 stk. løk
  • 1 stk. sellerirot
  • 1 stk. gulrot
  • 4 båter hvitløk
  • 6 skiver bacon
  • 1 flaske rødvin
  • 3 l vann eller kraft
  • 2 stk. friske laurbærblad
  • 1 ss hel pepper
  • 100 g smør
  • 2 ts salt
  • 2 ts nykvernet pepper

Slik gjør du

trinn du kan merke av

 

Kommentarer

Ingen har kommentert enda. Bli den første!

    For å skrive en kommentar må du være logget inn.

    Flere yummy ideer til deg!

    Andre ting du kanskje synes er interessant

    version:11.21.1.17300, server:MP-PRD-WEB11 05.12.2025 09:31:50