Ingredienser

Ostebakkels:

  • 2,5 dl vann
  • 125 g smør
  • 2,5 dl hvetemel
  • ca. 4 stk. egg
  • 1 stk. rød chili
  • 100 g hvitost

Kyllingsalat:

  • 1 pk salatkjøtt av kylling eller grillet kylling
  • 1 dl majones
  • 1 dl crème fraîche orginal, 35 %
  • 1 ts karri
  • 3 ss hakket purre eller vårløk
  • 3 stk. ananasring
  • 1 stk. rød paprika

salt og kvernet pepper

Del

Ostebakkels med kyllingsalat

(0)
Tid
40–60 min
Vanskelighetsgrad
Avansert

Ostebakkels med kyllingsalat er perfekt klubbmat; de kan stekes kvelden før man skal på tur og fylles med salat like før servering.

Tid
40–60 min
Vanskelighetsgrad
Avansert

Ingredienser

Ostebakkels:

  • 2,5 dl vann
  • 125 g smør
  • 2,5 dl hvetemel
  • ca. 4 stk. egg
  • 1 stk. rød chili
  • 100 g hvitost

Kyllingsalat:

  • 1 pk salatkjøtt av kylling eller grillet kylling
  • 1 dl majones
  • 1 dl crème fraîche orginal, 35 %
  • 1 ts karri
  • 3 ss hakket purre eller vårløk
  • 3 stk. ananasring
  • 1 stk. rød paprika

salt og kvernet pepper

Slik gjør du

  1. Kok opp smør og vann og ha i alt melet. Rør godt sammen og avkjøl litt.
  2. Spe med ett og ett egg. Rør svært godt mellom hvert egg til en seig røre. Røren skal være så tykk at den holder formen (ikke flyter utover).
  3. Tilsett chili og ost og sett røren med skje på plate. Stek ved 200 °C i 20-25 minutter.
  4. Bland sammen ingrediensene til salaten. Smak til med salt og pepper.
  5. Fyll ostebakkelsen med kyllingsalaten og server gjerne spekesnacks av kalkun til.

Kyllingsalaten kan oppbevares i kjøleskap i 2-3 dager.

 

Ostebakkelsene kan stekes kvelden før og fylles med salat like før servering.

 

Del

Vurder oppskriften

Din vurdering

Vil du ombestemme deg? Gi en ny vurdering!

 

Kommentarer

Ingen har kommentert enda. Bli den første!

    Se alle kommentarer...

    For å skrive en kommentar må du være logget inn.

    Flere yummy ideer til deg!

    Andre ting du kanskje synes er interessant