Limemarinert kylling Kategori Gjester Vanskelighetsgrad Middels Tid Over 60 min Lime i marinade gir herlig smak. Lag limemarinert kylling av hel kylling som du deler i serveringsstykker, eller bruk ferdig oppdelte kyllinglår. Sosialt Lagre Del Facebook Twitter E-post Send tips på e-post Mottakers e-postadresse Din e-postadresse Din e-postadresse Auda! Noe gikk visst galt. E-posten er sendt sms Skriv inn mobilnummer, og få tilsendt tips gratis. mobilnummer Auda! Noe gikk visst galt. Meldingen er sendt Skriv ut Utskrift med bilde Utskrift uten bilde 0Kommentarer Ingredienser 4 Porsjoner 1 stk kylling (ca. 1200 g) 50 g smør Lime-marinade: 1 dl olivenolje saften av 2 stk lime 1 bunt frisk kruspersille 2 båt presset hvitløk Persillesaus: 2 stk sjalottløk 1 ss smør 2 ss hakket frisk kruspersille 4 dl tørr hvitvin 2 stk eggeplomme 1 ts salt 1⁄2 ts pepper Slik gjør du Slik gjør du: Del kyllingen i 4 serveringsstykker, og legg dem i limemarinade i 3-4 timer i kjøleskapet. Legg stykkene i en ildfast form. Pensle med smeltet smør tilsatt salt og pepper. Sett formen i stekeovnen ved 160 °C i 40-45 minutter. Finhakk løken. Fres den i smør i en kjele sammen med persille til løken blir blank. Tilsett vin og la det koke i 5 minutter. Ta kjelen av platen. Visp eggeplommene lett sammen og rør inn litt av sausen. Hell så alt tilbake i kjelen under omrøring. Varm opp til det tykner. Sausen må ikke koke etter at eggeplommene er tilsatt, da kan den skille seg. Smak til med salt og pepper. Server limemarinert kylling med kokte rotgrønnsaker og kokte poteter. Kommentarer Se alle kommentarer... For å skrive en kommentar må du være logget inn.