Lettgravet lammekjøtt

Kategori
Gjester
Vanskelighetsgrad
Middels
Tid
Over 60 min

Ganske enkelt genialt! Noen gulrøtter, dill, akevitt, salt og pepper er alt som skal til for å få en ny og spennende touch på lammekjøttet. 

Ingredienser

  • 1200 g benfritt lammekjøtt , f.eks. lammestek
  • 3 ss salt
  • 3 ss sukker

  • 12 stk gulrot
  • 2 bunt frisk dill
  • 1 dl akevitt

  • 12 stk hvit frisk asparges

Slik gjør du

  1. Del en lammestek opp i seks like store biffer. Legg dem i en ildfast form.

  1. Bland sukker og salt i en bolle, og strø blandingen over kjøttet. Gni blandingen godt inn, og hell på akevitt.

  1. Fordel dill over kjøttet og dekk formen med plastfolie. Sett den i kjøleskap i et døgn.
La gjerne kjøttet ligge med lett press over natten. En liten fjøl med en pakke salt eller sukker oppå er greit å bruke.
  1. Ta formen ut av kjøleskapet 30 minutter før steking. Skrell gulrot, del dem i to og legg dem i formen sammen med kjøttet. Sett formen i ovn på 125 °C i ca. 4 timer. La kjøttet hvile 15 minutter før servering. 
  2. Skrell asparges og trekk dem i lettsaltet vann i ca. 8 minutter.
Skrell hvit asparges helt fra «blomsten» og ned. Kok dem i en rustfri stålkjele, en aluminiumskjele vil gi smak til aspargesen. Tilsett gjerne litt sukker i kokevannet for å balansere aspargesens bitterhet i riktig retning.

Server saftig gravet lammekjøtt med bakte gulrøtter, asparges og stekesjy. Ha gjerne litt god sennep og en salat på bordet. 

 

Kommentarer

    Se alle kommentarer...

    Pga ferie er kommentarfeltet stengt i juli.