Hopp til hovedinnhold
matprat logo
Lettgravet lammekjøtt 1

Lettgravet lammekjøtt

Ingredienser

porsjoner
  • 1200 g benfritt lammekjøtt , f.eks. lammestek
  • 3 ss salt
  • 3 ss sukker
  • 12 stk. gulrot
  • 2 bunt frisk dill
  • 1 dl akevitt
  • 12 stk. frisk hvit asparges
Næringsinnhold

Oppskriften er automatisk næringsberegnet per porsjon. I tilfeller hvor vi har oppgitt én porsjon for eksempelvis en brøddeig eller en gjærdeig til som skal brukes til alt fra kringle til boller, så må du dele tallene på antall enheter som blir spist for å få næringsinnhold per brødskive, bolle eller kringlebit. Tallene er et anslag basert på offentlig tilgjengelig informasjon om næringsinnhold i ulike matvarer. Næringsinnholdet viser til ingrediensene i oppskriften, og er ikke beregnet ut fra ferdig rett.

per porsjon
Navn på næringsstoffet antall
Energi 527 kcal
Fett 27 g
Protein 41 g
Karbohydrater 17 g
Del

Oppskriftsintroduksjon

kommentarer (0)
Tid
Over 60 min
Vanskelighetsgrad
Middels

Ganske enkelt genialt! Noen gulrøtter, dill, akevitt, salt og pepper er alt som skal til for å få en ny og spennende touch på lammekjøttet. 

Tid
Over 60 min
Vanskelighetsgrad
Middels

Ingredienser

porsjoner
  • 1200 g benfritt lammekjøtt , f.eks. lammestek
  • 3 ss salt
  • 3 ss sukker
  • 12 stk. gulrot
  • 2 bunt frisk dill
  • 1 dl akevitt
  • 12 stk. frisk hvit asparges
Næringsinnhold

Oppskriften er automatisk næringsberegnet per porsjon. I tilfeller hvor vi har oppgitt én porsjon for eksempelvis en brøddeig eller en gjærdeig til som skal brukes til alt fra kringle til boller, så må du dele tallene på antall enheter som blir spist for å få næringsinnhold per brødskive, bolle eller kringlebit. Tallene er et anslag basert på offentlig tilgjengelig informasjon om næringsinnhold i ulike matvarer. Næringsinnholdet viser til ingrediensene i oppskriften, og er ikke beregnet ut fra ferdig rett.

per porsjon
Navn på næringsstoffet antall
Energi 527 kcal
Fett 27 g
Protein 41 g
Karbohydrater 17 g

Slik gjør du

  1. Del en lammestek opp i seks like store biffer. Legg dem i en ildfast form.

  1. Bland sukker og salt i en bolle, og strø blandingen over kjøttet. Gni blandingen godt inn, og hell på akevitt.

  1. Fordel dill over kjøttet og dekk formen med plastfolie. Sett den i kjøleskap i et døgn.
La gjerne kjøttet ligge med lett press over natten. En liten fjøl med en pakke salt eller sukker oppå er greit å bruke.
  1. Ta formen ut av kjøleskapet 30 minutter før steking. Skrell gulrot, del dem i to og legg dem i formen sammen med kjøttet. Sett formen i ovn på 125 °C i ca. 4 timer. La kjøttet hvile 15 minutter før servering. 
  2. Skrell asparges og trekk dem i lettsaltet vann i ca. 8 minutter.
Skrell hvit asparges helt fra «blomsten» og ned. Kok dem i en rustfri stålkjele, en aluminiumskjele vil gi smak til aspargesen. Tilsett gjerne litt sukker i kokevannet for å balansere aspargesens bitterhet i riktig retning.

Server saftig gravet lammekjøtt med bakte gulrøtter, asparges og stekesjy. Ha gjerne litt god sennep og en salat på bordet. 

Del

Vurder oppskriften

Din vurdering

Vil du ombestemme deg? Gi en ny vurdering!

 

Kommentarer

Ingen har kommentert enda. Bli den første!

    For å skrive en kommentar må du være logget inn.

    Flere yummy ideer til deg!

    Andre ting du kanskje synes er interessant

    version:11.21.1.11738, server:MP-PRD-WEB11 04.10.2024 22:42:55