Lagre

Ingredienser

10  porsjoner
  • 1 stk. lammelår , ca. 2,5 kg
  • 3 ss ferskpresset appelsin
  • 6 ss olivenolje
  • 1 ts salt
  • 1 ts pepper
  • 6 båter hvitløk
  • 1 bunt frisk rosmarin
  • 1 stk. sitron
  • 1 stk. appelsin
Del

Lammelår på italiensk

(0)
Tid
Over 60 min
Vanskelighetsgrad
Middels

På nesten alle kjøkken i Italia er det stort fokus på kjærlighet til den enkelte råvares fortreffelighet. Ved å bruke harmonerende smaker som hvitløk, rosmarin og appelsin til lammelåret får man en nydelig lammesmak som lett fører til sprudlende matglede. Provare italiano!

Tid
Over 60 min
Vanskelighetsgrad
Middels
Lagre

Ingredienser

10  porsjoner
  • 1 stk. lammelår , ca. 2,5 kg
  • 3 ss ferskpresset appelsin
  • 6 ss olivenolje
  • 1 ts salt
  • 1 ts pepper
  • 6 båter hvitløk
  • 1 bunt frisk rosmarin
  • 1 stk. sitron
  • 1 stk. appelsin

Slik gjør du

  1. Gni lammelåret godt inn med appelsinsaft, olje, salt og pepper. Del hvitløk i tynne skiver, stikk lommer i låret med en kniv og stikk inn hvitløksbåter og rosmarinkvister. Skyll sitron og appelsin, del dem i to og legg dem i langpanna med snittflaten mot lammelåret.
  2. Stikk et steketermometer inn i den mest kjøttfulle delen. Stek på 125 °C i ca. 3 timer. Når steketermometeret viser 65 °C er steken medium, og på 70 °C er den medium pluss. Lammesteken er gjennomstekt på 75 °C. 
  3. La låret hvile minst 15 minutter innpakket i aluminiumsfolie før det skjæres opp.

Sett mange gode tilbehør på bordet. For eksempel fennikkelsalat, oliven og godt brød.

I denne oppskriften kan du gjerne bruke fårestek i stedet for lammestek. Du kan også tilberede saltet lammelår på samme måte, men da må du ikke salte vannet. 

Del

Vurder oppskriften

Din vurdering

Vil du ombestemme deg? Gi en ny vurdering!

 

Kommentarer

    Se alle kommentarer...

    For å skrive en kommentar må du være logget inn.

    Flere yummy ideer til deg!

    Andre ting du kanskje synes er interessant