Kvikklunsjkake

Kategori
Gjester
Vanskelighetsgrad
Enkel
Tid
Over 60 min

Hva med en saftig og digg sjokoladekake med knasende god Kvikk Lunsj neste gang du vil imponere gjestene dine? 

Ingredienser

  • 3 stk egg
  • 150 g sukker
  • 90 g hvetemel
  • 2 ss kakaopulver
  • 1 ts vaniljesukker
  • 1,5 ts bakepulver
  • 75 g smør
  • 50 g mørk kokesjokolade

Sjokoladekrem:

  • 300 g lys kokesjokolade
  • 200 g smør
  • 200 g melis

Pynt:

  • 5 stk Kvikk Lunsj

Slik gjør du

  1. Sjokoladekake: Forvarm ovnen til 170 °C.
  2. Pisk egg og sukker til en luftig og stiv eggedosis, 6-8 minutter.
  3. Sikt mel, kakaopulver, vaniljesukker og bakepulver i en bolle eller på et ark bakepapir. Vend melblandingen forsiktig inn i eggedosisen med en slikkepott.
  4. Smelt smør i en kjele, knekk opp kokesjokolade og ha den i det smeltede smøret. La stå noen minutter slik at sjokoladen smelter, og rør rundt til sjokoladeblandingen blir jevn og fin. Hell blandingen i røren og vend rundt med en slikkepott slik at alt blander seg godt.
  5. Hell røren i en smurt springform (24 cm) med bakepapirkledd bunn, og stek kaken midt i ovn i ca. 35 minutter. Avkjøl kaken på rist.
  6. Sjokoladekrem: Knekk sjokolade i biter og ha dem i en bolle. Sett bollen over en liten kjele med vann (vannbad). Obs! Bollen bør ikke komme i kontakt med vannet, da det kan bli for varmt for sjokoladen.
  7. Sett kjelen på kokeplaten og la vannet småkoke. Rør i sjokoladen innimellom, og ta den av platen straks den har smeltet. Du kan også smelte sjokoladen i mikrobølgeovn.
  8. Kjør romtemperert smør og melis sammen i en kjøkkenmaskin med K-visp til blandingen er luftig og lys gul, ca. 5 minutter.
  9. Hell avkjølt, smeltet sjokolade i bollen og pisk til alt er godt blandet, 5-7 minutter. Obs! Er sjokoladen for varm vil kremen sprekke.
  10. Smør sjokoladekremen så den dekker hele kaken. 
  11. Del kvikklunsj i to og plasser på sidene av kaken. 
  12. Pynt kaken med resterende sjokoladekrem og grovhakket kvikklunsj.

Bruk romtempererte egg, de har en bedre piskeevne og gir en mer luftig eggedosis. Når er eggedosisen stiv nok? Skriv «Ole» med vispen, klarer du se hele navnet før eggedosisen flyter ut er den ferdig.

Du kan også bruke en blanding av lys og mørk sjokolade til sjokoladekremen, for en lysere eller mørkere krem. 

Kvikklunsjkake

 

Kommentarer

    Se alle kommentarer...

    For å skrive en kommentar må du være logget inn.