Hopp til hovedinnhold
matprat logo
Kringle med vaniljekrem og makronfyll

Kringle med vaniljekrem og makronfyll

Ingredienser

porsjoner

Gir 12-14 gode biter.

Gjærdeig:

  • 100 g smør
  • 600 g hvetemel
  • 25 g tørrgjær, for søte deiger
  • 80 g sukker
  • 1 ts malt kardemomme
  • 0,5 ts salt
  • 4 dl kulturmelk

Vaniljekrem:

  • 1 stk. vaniljestang
  • 4 stk. eggeplomme
  • 0,5 dl sukker
  • 4 dl helmelk
  • 1 ss maisenna

Makronfyll:

  • 160 g mandler
  • 160 g brunt sukker
  • 4 stk. eggehvite

Topping:

  • 2 ss mandelflak
  • 1 ss perlesukker (kan sløyfes)
Næringsinnhold

Oppskriften er automatisk næringsberegnet per porsjon. I tilfeller hvor vi har oppgitt én porsjon for eksempelvis en brøddeig eller en gjærdeig til som skal brukes til alt fra kringle til boller, så må du dele tallene på antall enheter som blir spist for å få næringsinnhold per brødskive, bolle eller kringlebit. Tallene er et anslag basert på offentlig tilgjengelig informasjon om næringsinnhold i ulike matvarer. Næringsinnholdet viser til ingrediensene i oppskriften, og er ikke beregnet ut fra ferdig rett.

per porsjon
Navn på næringsstoffet antall
Energi 5758 kcal
Fett 232 g
Protein 183 g
Karbohydrater 681 g

Oppskriftsintroduksjon

Tid
Over 60 min
Vanskelighetsgrad
Middels

Kringle med vaniljekrem og makronfyll er en klassiker. Serverer du lun kringle til kaffen når du har gjester kommer du garanert til å få skryt av gjestene. Tilsett gjerne rosiner eller kanel for enda mer smak. 

Tid
Over 60 min
Vanskelighetsgrad
Middels

Ingredienser

porsjoner

Gir 12-14 gode biter.

Gjærdeig:

  • 100 g smør
  • 600 g hvetemel
  • 25 g tørrgjær, for søte deiger
  • 80 g sukker
  • 1 ts malt kardemomme
  • 0,5 ts salt
  • 4 dl kulturmelk

Vaniljekrem:

  • 1 stk. vaniljestang
  • 4 stk. eggeplomme
  • 0,5 dl sukker
  • 4 dl helmelk
  • 1 ss maisenna

Makronfyll:

  • 160 g mandler
  • 160 g brunt sukker
  • 4 stk. eggehvite

Topping:

  • 2 ss mandelflak
  • 1 ss perlesukker (kan sløyfes)
Næringsinnhold

Oppskriften er automatisk næringsberegnet per porsjon. I tilfeller hvor vi har oppgitt én porsjon for eksempelvis en brøddeig eller en gjærdeig til som skal brukes til alt fra kringle til boller, så må du dele tallene på antall enheter som blir spist for å få næringsinnhold per brødskive, bolle eller kringlebit. Tallene er et anslag basert på offentlig tilgjengelig informasjon om næringsinnhold i ulike matvarer. Næringsinnholdet viser til ingrediensene i oppskriften, og er ikke beregnet ut fra ferdig rett.

per porsjon
Navn på næringsstoffet antall
Energi 5758 kcal
Fett 232 g
Protein 183 g
Karbohydrater 681 g

Slik gjør du

trinn du kan merke av

Baker du kringle med bare makronfyll trenger den litt kortere steketid. Vaniljekrem gjør deigen fuktig og gjør steketiden litt lenger. Store kranser kan stå nederst i ovnen, små kan stå midt i.

Strø over litt perlesukker når kringla er avkjølt. 

Kringle med vaniljekrem og makronfyll

 

Kommentarer

Ingen har kommentert enda. Bli den første!

    For å skrive en kommentar må du være logget inn.

    Flere yummy ideer til deg!

    Andre ting du kanskje synes er interessant

    version:11.21.1.17300, server:MP-PRD-WEB15 05.12.2025 06:53:57