Grønnkål og spinat med brødkrutonger

Tid
20–40 min
Vanskelighetsgrad
Middels

Grønnkål, spinat og persille – pass deg, Skipper’n! Her er maten som slår knock-out på deg!! Et spennede tilbehør som passer perfekt til lam. 

Ingredienser

4  porsjoner
  • 100 g smør
  • 150 g daggammelt brød
  • 3 ss olivenolje
  • 400 g grønnkål , vasket og grovhakket
  • 2 båter finhakket hvitløk
  • 400 g frisk spinat , vasket og grovhakket
  • 0,5 bunt grovhakket bladpersille
  • revet skall av 1 stk. sitron
  • 1 ts salt
  • 0,5 ts pepper

Slik gjør du

  1. Smelt smør i en vid stekepanne og la det bli nøttebrunt, men ikke brent. Tilsett brødterninger og stek dem til de har fått en fin, gyllen farge. Hell over på en asjett og sett til side.
  2. Varm olivenolje i samme stekepanne og fres hvitløk og grønnkål til kålen faller sammen. Tilsett spinat og persille, og fres videre i 2-3 minutter til alt er gjennomvarmt. Hell av væsken som samler seg i bunnen, og smak til med revet sitronskall, salt og pepper.

Hell alt over på et serveringsfat og dryss over brødkrutonger.