Fylte sjampinjonger
- Tid
- 20–40 min
- Vanskelighetsgrad
- Middels
Sjampinjonger fylt med søt fiken og salt bacon, gir en spennende, deilig smak på denne retten. Server soppen som tilbehør til de fleste typer kjøtt, en deilig koserett eller som en av flere retter på tapasbordet.
Ingredienser
-
10 stk. frisk sjampinjong -
2 ss olivenolje -
1 stk. finhakket sjalottløk -
2 stk. finhakkede tørkede fiken -
4 skiver finhakkede bacon -
0,25 ts pepper -
3 ss finhakket bladpersille -
2 ss griljermel
Slik gjør du
1. Forvarm stekeovnen til 200 °C.
2. Vri av stilkene på åtte sjampinjonger og skjær av litt av toppen slik at de står støtt. Finhakk stilker og de to siste sjampinjongene.
3. Varm olje i en stekepanne og fres den finhakkede soppen sammen med sjalottløk, tørket fiken og bacon, i 2-3 minutter, eller til massen er myk og blank. Smak til med pepper, og ha i bladpersille.
4. Fyll sjampinjongene med blandingen og dryss over griljermel. Legg sjampinjongene i en ildfast form og drypp over litt olivenolje. Sett formen midt i stekovnen i 10 - 12 minutter.