Flatbrødtrio

Tid
Under 20 min
Vanskelighetsgrad
Enkel

Klassisk norsk mat i tapasform. Enklere kan det ikke bli. Her skal det lite tilberedning til før du har flott og fargerik norsk tapas.

Ingredienser

porsjoner

Flatbrødtapas med fenalår:

  • 4 skiver fenalår , finkuttet i strimler
  • 4 stk. biter flatbrød
  • 4 ts seterrømme
  • 1 ts frisk timian , finhakket

Flatbrødtapas med lodderogn:

  • 4 stk. biter flatbrød
  • 4 ts rød eller sort lodderogn
  • 4 ts seterrømme
  • 1 ts finhakket frisk gressløk

Flatbrødtapas med blåmuggost:

  • 4 stk. biter flatbrød
  • 50 g blåmuggost
  • 1 ss seterrømme
  • 4 stk. valnøttkjerner

Slik gjør du

  1. Legg utover biter av flatbrød. Legg på en teskje rømme og topp det med fenalår eller lodderogn. Dryss over med finhakkede urter tilslutt.
  2. Bland blåmuggost og rømme til kremkonsistens. Legg på en teskje på hver flatbrødbit. Pynt med valnøtter.

Denne retten må legges opp rett før gjestene skal spise, ellers blir flatbrødet mykt.