Her kan du administrere dine samtykker for bruk av cookies/ informasjonskapsler på matprat.no

Følgende cookies brukes på MatPrat

Her finner du teknisk beskrivelse av de ulike typene data vi samler og bruker.

Hopp til hovedinnhold
matprat logo
Fiken- og aprikosmarmelade

Fiken- og aprikosmarmelade

Ingredienser

porsjoner
  • 200 g tørkede fiken
  • 200 g tørket aprikos
  • 2 dl granateplejuice eller eplejuice
  • 1 pose stjerneløk (delikatesseløk)
  • 2 ss smør
  • 1 dl balsamicoeddik
  • 2 ss brunt sukker
Del

Oppskriftsintroduksjon

kommentarer (0)
Tid
Over 60 min
Vanskelighetsgrad
Middels

Fiken- og aprikosmarmelade er et deilig søtt innslag på meze-bordet, som en fin kontrast til salt kjøtt og hotte salater. for ikke å snakke om hvor godt det er ved siden av klassisk norsk ribbe eller andre retter med god fettmarmorering og mye smak! 

Tid
Over 60 min
Vanskelighetsgrad
Middels

Ingredienser

porsjoner
  • 200 g tørkede fiken
  • 200 g tørket aprikos
  • 2 dl granateplejuice eller eplejuice
  • 1 pose stjerneløk (delikatesseløk)
  • 2 ss smør
  • 1 dl balsamicoeddik
  • 2 ss brunt sukker

Slik gjør du

  1. Bløtlegg fiken og aprikoser i granateplejuice eller eplejuice natten over. Del dem i to om du ønsker en litt finere marmelade.
  2. Rens løken. Smelt smør i en dyp stekepanne og fres løken på middels varme til den er gyllen.
  3. Tilsett fiken, aprikoser og juicen. Kok opp og tilsett balsamico og sukker.
  4. La marmeladen småkoke på lav varme i 10-15 minutter. Pass på at den ikke brennes i bunnen. Tilsett om nødvendig litt mer juice. 

Del

Vurder oppskriften

Din vurdering

Vil du ombestemme deg? Gi en ny vurdering!

 

Kommentarer

Ingen har kommentert enda. Bli den første!

    For å skrive en kommentar må du være logget inn.

    Flere yummy ideer til deg!

    Andre ting du kanskje synes er interessant

    version:11.21.1.8741, server:MP-PRD-WEB14 25.04.2024 00:35:55