Her kan du administrere dine samtykker for bruk av cookies/ informasjonskapsler på matprat.no

Her finner du tekniske beskrivelser av de forskjellige informasjonskapslene vi bruker.

Hei, jeg heter Mats og er en robot

Snakk med meg om mat i Messenger!

Åpne i Messenger
skip navigation
matprat logo
Doughnut

Ingredienser

  • 5 dl hvetemel
  • 2 dl sukker
  • 2 ts bakepulver
  • 0,5 ts salt
  • 2 dl lettmelk
  • 1 ts sitronsaft
  • 2 stk. egg
  • Frøene fra 1 stk. vaniljestang
  • 2 ss smeltet smør

  • 3 dl melis
  • 1,5 ss vann
Del

Doughnut

(1)
Tid
40–60 min
Vanskelighetsgrad
Middels

En søt liten fristelse som er luftige og smakfulle. Disse er kun bakte og ikke friterte som de ekte doughnutsene gjerne er.  

Tid
40–60 min
Vanskelighetsgrad
Middels

Ingredienser

  • 5 dl hvetemel
  • 2 dl sukker
  • 2 ts bakepulver
  • 0,5 ts salt
  • 2 dl lettmelk
  • 1 ts sitronsaft
  • 2 stk. egg
  • Frøene fra 1 stk. vaniljestang
  • 2 ss smeltet smør

  • 3 dl melis
  • 1,5 ss vann

Slik gjør du

  1. Bland hvetemel, sukker, bakepulver og salt.
  2. Rør sitronsaft i melken og la det stå i fem minutter. Ha i egg, frøene fra vaniljestang og smeltet smør og pisk alt godt.
  3. Elt melkeblandingen inn i melblandingen. Røren vil bli forholdsvis løs.
  4. Spray en doughnutform med formfett eller smør den med smør. Ha røren i en sprøytepose og klipp hull på tuppen. Sprøyt formene halvfulle med røren.
  5. Stek kakene på 200 ᵒC i ca. 8 minutter til toppen av doughnutsene spretter tilbake når du trykker lett på dem. La dem avkjøle seg i 5 minutter før du tar dem ut av formen for å lage flere.
  6. Rør melis, vann og eventuelt farge godt sammen og pynt doughnutsene på toppen når dem er avkjølt.

Del

Vurder oppskriften

Din vurdering

Vil du ombestemme deg? Gi en ny vurdering!

 

Kommentarer

Ingen har kommentert enda. Bli den første!

    For å skrive en kommentar må du være logget inn.

    Flere yummy ideer til deg!

    Andre ting du kanskje synes er interessant

    version:11.21.1.4123, server:MP-PRD-WEB14 07.02.2023 06:46:02