Carpaccio til tapas

Tid
20–40 min
Vanskelighetsgrad
Enkel

Et raust fat med tynne skiver av indrefilet, god olivenolje og tynne flak av høvlet parmesan vil garantert vekke begeistring på tapasbordet. Her har vi brunet indrefileten raskt for å få med den gode stekesmaken, og skåret fileten i tynne, tynne skiver med en skarp kniv.

Ingredienser

porsjoner
  • ca. 1 kg indrefilet av storfe eller kalv
  • 1 ts salt
  • 1 ts kvernet pepper
  • 1 dl friske urter f.eks. persille, kjørvel, rosmarin, estragon, kjørvel eller timian
  • 2 ss olivenolje
  • 2 ss smør
  • 2 ss olivenolje
  • 50 g parmesan
  • 0,5 ts flaksalt
  • 0,5 pk ruccula eller friske urter

Slik gjør du

Kjøttet kan godt stekes dagen før det skal serveres, men bør ikke skjæres i skiver før rett før servering. Indrefilet av storfe kan byttes ut av for eksempel indrefilet av elg.

bar