Her kan du administrere dine samtykker for bruk av cookies/ informasjonskapsler på matprat.no

Følgende cookies brukes på MatPrat

Her finner du teknisk beskrivelse av de ulike typene data vi samler og bruker.

Hopp til hovedinnhold
matprat logo
Lånt av Brodogkorn.no

Bryllupskake

Ingredienser

60  porsjoner

Kakebunner:

  • 10 stk. eggehvite
  • 220 g sukker
  • 10 stk. eggeplomme
  • 125 g hvetemel
  • 125 g maisenna

Syltede bær:

  • 550 g friske bær , feks.bringebær, bjørnebær og jordbær
  • 100 g sukker
  • 2 ts maisenna
  • 2 stk. gelatinplater

Vaniljekrem:

  • 2 stk. vaniljestang
  • 5 dl kremfløte
  • 6 stk. eggeplomme
  • 150 g sukker
  • 7 stk. gelatinplater
  • 5 dl kremfløte , til pisking av krem

Pynt:

  • ca. 2 kg marsipan til lokk
Del

Oppskriftsintroduksjon

kommentarer (1)
Tid
Over 60 min
Vanskelighetsgrad
Middels

Lag et mesterverk til bryllupet. En etasjekake fylt med vaniljekrem og bær, dekket med marsipan og pyntet med blomster. Voila!

Tid
Over 60 min
Vanskelighetsgrad
Middels

Ingredienser

60  porsjoner

Kakebunner:

  • 10 stk. eggehvite
  • 220 g sukker
  • 10 stk. eggeplomme
  • 125 g hvetemel
  • 125 g maisenna

Syltede bær:

  • 550 g friske bær , feks.bringebær, bjørnebær og jordbær
  • 100 g sukker
  • 2 ts maisenna
  • 2 stk. gelatinplater

Vaniljekrem:

  • 2 stk. vaniljestang
  • 5 dl kremfløte
  • 6 stk. eggeplomme
  • 150 g sukker
  • 7 stk. gelatinplater
  • 5 dl kremfløte , til pisking av krem

Pynt:

  • ca. 2 kg marsipan til lokk

Slik gjør du

trinn du kan merke av

Dekk marsipanen med plast eller ha den i en vakuumpose for oppbevaring. Oppbevar den i romtemperatur, slik at den blir enklere å kjevle ut. Bruk gjerne litt maizena under og over marsipanen når du kjevler, men ikke for mye, for da kan den bli for tørr.

 

Tips: Skal du bruke blomster som kakepynt, dypp stilkene i hvit sjokolade for å unngå tørking og lekkasje.

Del

Vurder oppskriften

Din vurdering

Vil du ombestemme deg? Gi en ny vurdering!

 

Kommentarer

Ingen har kommentert enda. Bli den første!

    Kommentarfeltet er stengt i sommerferien! Vi åpner igjen 5. august. GOD SOMMER!

    Flere yummy ideer til deg!

    Andre ting du kanskje synes er interessant

    version:11.21.1.10482, server:MP-PRD-WEB13 27.07.2024 03:51:07