Brødstuffing

Tid
Over 60 min
Vanskelighetsgrad
Middels

Vi anbefaler ikke å fylle kalkunen med stuffing. Men du kan gjerne servere den ved siden av. Her er en supergod og saftig brødstuffing med sopp og urter. Perfekt tilbehør til både kalkun og kylling.

Ingredienser

porsjoner
  • 3 stk. store egg
  • 0,75 stk. rustikk landbrød i terninger
  • 200 g aromasopp delt i fire
  • 2 ss smør til steking
  • 1 stk. finhakket løk
  • 2 bunt vårløk i tynne skiver
  • 4 dl finhakket stilkselleri (stangselleri)
  • 2 ss grovhakket frisk frisk kruspersille
  • 2 ss grovhakket frisk oregano
  • 2 ss grovhakket frisk salvie
  • 2 ss grovhakket frisk timian
  • 3 båter finhakket hvitløk
  • 2 ts flaksalt
  • 1 ts nykvernet pepper
  • 1 dl kyllingbuljong (utblandet)
  • 50 g grovrevet parmesan

Slik gjør du

  1. Legg brødterninger utover på et bakepapirkledd stekebrett. Sett brettet midt i stekeovn på 220 °C og tørk brødet i ca. 15 minutter. Avkjøl.
  2. Fres sopp i en varm stekepanne med smør, ca. 5 minutter.
  3. Ha i løk, vårløk, selleri, urter, hvitløk, salt og pepper og stek til grønnsakene er møre, 6-8 minutter.
  4. Bland sammen brødterninger og grønnsaksblanding i en stor bolle. Visp sammen egg og buljong og hell det over brødblandingen. Dryss på parmesan og vend rundt til det er godt blandet. Tilsett litt mer utblandet buljong om blandingen er tørr.
  5. Ha blandingen i en godt smurt ildfast form. Dekk med aluminiumsfolie og stek brødstuffingen i stekeovn i ca. 30 minutter.
  6. Fjern folien og stek til stuffingen har fått en fin og gyllen farge, 25-30 minutter. 

Server brødstuffingen til helstekt kalkun på Thanksgiving, eller et saftig kalkunbryst.