Bærterte med eggekrem

Tid
Over 60 min
Vanskelighetsgrad
Avansert

Lag en lekker tertebunn og fyll med eggekrem og jordbær eller bringebær. En blanding med frukter smaker også godt.

Ingredienser

6  porsjoner

Tertebunn:

  • 200 g hvetemel
  • 1 ss sukker
  • 150 g smør
  • 1 stk. eggeplomme
  • 2 ss vann

Eggekrem:

  • 4 dl melk
  • 1 dl kremfløte
  • 1 stk. vaniljestang
  • 6 stk. eggeplomme
  • 1 dl sukker
  • 3 ss maisenna

Bær:

  • 500 g bringebær /blåbær

Slik gjør du

1. Ha mel og sukker i en bolle, gjerne i en matprosessor. Smuldre i smøret. Tilsett eggeplomme og vann og bland deigen raskt sammen.

2. Trykk deigen tynt og jevnt ut i en paiform (24-26 cm). Klem den godt inntil og jevnt opp langs kanten av formen. Prikk bunnen med gaffel. La formen stå kjølig minst 45 minutter.

3. Stek paibunnen i ovnen ved 200 °Ci 12-15 minutter, til den er gjennomstekt og svakt gyllen. Avkjøl.

4. Skrap ut vaniljefrøene og ha dem i en kjele sammen med resten av ingrediensene. Varm opp under omrøring til kremen begynner å tykne fra bunnen. Trekk kjelen til side når det tykner raskere enn du rekker å røre jevnt, ellers kan kremen ”sprekke”. Sett kjelen tilbake på platen for å tykne videre til passe konsistens. Avkjøl i kaldt vann. Rør av og til slik at kremen blir jevn og ikke danner snerk.

5. Fyll paibunnen med eggekremen og legg på rikelig med rensede bær.