1. Rør ut gjær i lunken melk og ha i 3-4 ss hvetemel og en klype sukker. Dekk til og la blandingen svelle i ca.10 minutter.
2. Bland resten av melet sammen med sukker og salt i en bolle. Lag en fordypning i melet og rør inn egg, smør og gjærblandingen. Rør til deigen er glatt og smidig. Dekk bollen med plastfolie og hev deigen i ca. 1 time.
3. Rør deigen glatt og ha den over i en smurt randform à 1 liter. Etterhev i 20 minutter.
4. Stek kaken på nederste rille i stekeovn på 200 °C i ca. 40 minutter eller til kaken er godt hevet og gjennomstekt.
5. Kok en lake av sukker og vann. Tilsett rom.
6. Hvelv kaken, rengjør formen og legg kaken tilbake. Dynk kaken med den varme sukkerlaken til den er helt gjennomtrukket.
Hvelv kaken på fat ved servering. Pynt med bær og server pisket krem til.