Ingredienser

10  porsjoner
  • 25 g gjær
  • 1,25 dl melk
  • 250 g hvetemel
  • 30 g sukker
  • 0,25 ts salt
  • 3 stk. sammenvispede egg
  • 100 g romtemperert smør

Til dynking:

  • 50 g sukker
  • 1,25 dl vann
  • 2 dl rom
Del

Baba au rhum

(0)
Tid
Over 60 min
Vanskelighetsgrad
Avansert

Saftigere kake enn baba finnes ikke! Den luftige gjærkaken dynkes til den er helt gjennombløt av flytende godsaker. Server kaken med friske bær og deilig pisket krem.

Tid
Over 60 min
Vanskelighetsgrad
Avansert

Ingredienser

10  porsjoner
  • 25 g gjær
  • 1,25 dl melk
  • 250 g hvetemel
  • 30 g sukker
  • 0,25 ts salt
  • 3 stk. sammenvispede egg
  • 100 g romtemperert smør

Til dynking:

  • 50 g sukker
  • 1,25 dl vann
  • 2 dl rom

Slik gjør du

1. Rør ut gjær i lunken melk og ha i 3-4 ss hvetemel og en klype sukker. Dekk til og la blandingen svelle i ca.10 minutter.

2. Bland resten av melet sammen med sukker og salt i en bolle. Lag en fordypning i melet og rør inn egg, smør og gjærblandingen. Rør til deigen er glatt og smidig. Dekk bollen med plastfolie og hev deigen i ca. 1 time.

3. Rør deigen glatt og ha den over i en smurt randform à 1 liter. Etterhev i 20 minutter.

4. Stek kaken på nederste rille i stekeovn på 200 °C i ca. 40 minutter eller til kaken er godt hevet og gjennomstekt.

5. Kok en lake av sukker og vann. Tilsett rom.

6. Hvelv kaken, rengjør formen og legg kaken tilbake. Dynk kaken med den varme sukkerlaken til den er helt gjennomtrukket.

Hvelv kaken på fat ved servering. Pynt med bær og server pisket krem til.

Del

Vurder oppskriften

Din vurdering

Vil du ombestemme deg? Gi en ny vurdering!

 

Kommentarer

    Se alle kommentarer...

    Kommentarfeltet er stengt 1. juli - 9. august. God sommer!

    Flere yummy ideer til deg!

    Andre ting du kanskje synes er interessant