Andebryst med klementinsaus

Tid
40–60 min
Vanskelighetsgrad
Avansert

Skal du ha gjester som vet å sette pris på ekstra god mat, er andebryst tingen å servere. Sitrus og rødbeter utgjør en spennende smakskombinasjon som passer godt til andebryst. 

Ingredienser

porsjoner
  • 2 stk. andebryst
  • 1 ss smør til steking
  • 6 båter hvitløk
  • 2 stilker frisk rosmarin

Rødbeter:

  • 4 stk. rødbete
  • 1 ss olivenolje
  • 0,5 ts salt
  • 0,25 ts pepper

Poteter:

  • 12 stk. småpoteter
  • 0,5 ts salt

Klementinsaus:

  • 3 ss smør
  • 4 stk. klementin
  • 3 ss honning
  • 2 stk. purre
  • 3 ss hakkede mandler

Slik gjør du

bar

Du trenger: andebryst, hvitløk, smør, rødbeter, olivenolje, salt, pepper, poteter, purre, klementiner, mandler, honning og rosmarin.

bar
bar
bar
bar
bar
bar
bar

bar

Alt klart til servering. Sødmen i rødbetene passer ypperlig til andebryst og den sursøte klementinsausen.